Nieuwe identiteit en nieuw platform Catawiki door Dentsu Achtung

Nieuwe identiteit en nieuw platform Catawiki door Dentsu Achtung
 • Design
 • 13 nov 2020 @ 11:04
 • 22820 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Digital design

Deze week gaat de campagne van veilingplatform Catawiki live in Nederland. De nieuwe identiteit en het vernieuwde platform zijn ontwikkeld door Dentsu Achtung.

In de campagne presenteert Catawiki de nieuwe identiteit en het vernieuwde platform, ontwikkeld door Dentsu Achtung. De campagne, identiteit en het platform moeten laten zien wat Catawiki zo bijzonder maakt, namelijk de passie en enthousiasme bij het ontdekken van een nieuwe schat, de kennis van de experts en het vertrouwen dat Catawiki biedt aan zowel verkopers als kopers.
Sander van der Putten, Head of User Experience & Design bij Catawiki: ‘Catawiki is de afgelopen jaren uitgegroeid tot Europa’s meest bezochte platform voor bijzondere objecten. Wekelijks bieden we meer dan 65.000 objecten aan, waaronder kunst, design, sieraden maar ook oldtimers. Ons vernieuwde platform maakt het nu nog gemakkelijker voor onze 10 miljoen unieke maandelijkse bezoekers om bijzondere objecten te vinden en nieuwe passies te ontdekken - of je nu een doorgewinterde verzamelaar bent of voor het eerst op zoek bent naar iets unieks.’

Expert als ambassadeur voor categorie

Het platform is op de eerste plaats een plek waar transactie plaatsvindt en de user experience moet dit ondersteunen. Om de ervaring passend te maken bij het merk, is ervoor gekozen om de expert centraal te zetten als ambassadeur van hun categorie. Daniel Sytsma, Executive Creative Director Dentsu Achtung: ‘We zijn op zoek gegaan naar het juiste spanningsveld tussen de geloofwaardigheid van traditionele veilinghuizen en het innovatieve karakter van online marktplaatsen. Vanuit één centraal designidee hebben we direct gewerkt aan identiteit, digitaal platform en campagne. Catawiki is voor ons een droomklant die perfect aansluit bij ons nieuwe bureaumodel.’

3D-verhaal
In de campagne staan bijzondere objecten centraal, zoals bijvoorbeeld deze ring uit het Victoriaanse tijdperk, die worden uitgelicht door een expert. Ieder object komt tot leven in een eigen 3D-verhaal, waarin de kijker wordt meegenomen in het verleden van het object. De campagnevideo begint en eindigt in het platform om de kijker te laten zien welke categorieën er te ontdekken zijn. Tot aan het einde van 2020 is de campagne te zien in Nederland, Frankrijk en Italië.

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken