Mediapact moet Hilversum boost geven

Mediapact moet Hilversum boost geven
 • Media
 • 26 jun 2014 @ 16:11
 • Link
 • Redactie Online
  Redactie Online

  Redactie
  MarketingTribune
 • Mediastrategie

Mediaorganisaties, onderwijsinstellingen en overheden tekenden vanmiddag tijdens het Mediapark Jaarcongres in Hilversum een nationaal Mediapact. De ondertekenaars van het pact willen samen meer vakmensen hebben binnen de zich snel ontwikkelende mediasector. Op die manier kan de Nederlandse mediasector volgens hen internationaal concurrerend blijven. Ook moet het Mediapark af van zijn ‘Oostblokarchitectuur en imago’, zo vindt de lokale burgemeester Pieter Broertjes.

In het Mediapact onderscheiden de initiatiefnemers drie concrete doelen. In de eerste plaats is het de bedoeling dat meer jongeren kiezen voor opleidingen waar de mediabedrijven behoefte aan hebben: creatieve opleidingen met veel aandacht voor techniek. Daarnaast is het van belang dat technisch opgeleide jongeren na hun opleiding behouden blijven voor de sector. Ten slotte willen de ondertekenaars dat mediaprofessionals tijdens hun loopbaan voortdurend blijven werken aan hun ontwikkeling. Dit geldt nadrukkelijk ook voor docenten van mediaopleidingen; zij kunnen door regelmatig stage te lopen hun kennis van het vak up to date houden.

Wensen van mediabedrijven staan centraal
Tot de ondertekenaars van het Mediapact behoren omroepen als RTL en NOS, maar ook tientallen andere mediaorganisaties uit heel Nederland. De onderwijsinstellingen die meedoen zijn onder andere het MBO College Hilversum, de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Erasmus Universiteit. Ook diverse overheden, waaronder de gemeente Hilversum en mede-initiatiefnemer Beeld en Geluid, ondertekenen het Mediapact. Pieter Broertjes, burgemeester van Hilversum, gelooft in de waarde van de voorgenomen samenwerking: ‘Met het Mediapact werken we verder aan de ontwikkeling van Nederland als innovatief Medialand. Als overheid hebben we vooral een verbindende rol. De concrete behoeften van mediabedrijven staan in het pact centraal.’ Met de Hilversum Media Campus is op regionaal niveau al gestart om vorm te geven aan de doelen van het Mediapact.

Burgemeester Pieter Broertjes wil dat de Hilversum Media Campus een bruisende plek wordt. Daar zouden ook studentenwoningen moeten verrijzen.
 

Redactie Online

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken