WPG verkoopt VI aan Digital Enterprises

WPG verkoopt VI aan Digital Enterprises
 • Media
 • 18 jul 2019 @ 13:01
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • UitgeversJournalistiekVoetbalTijdschriften

Voetbal International is door WPG verkocht aan Digital Enterprises. De overname moet bijdragen aan een betere marktpositie voor VI door betere verspreiding, een groter (online) bereik en meer zichtbaarheid.

De nieuwe eigenaar Digital Enterprises maakt zich hard voor een duurzame toekomst voor VI, inclusief sterke garanties voor de werknemers.

Ian Rooker, CFO van WPG Uitgevers: 'Voetbal International is al sinds 1965 onderdeel van WPG Uitgevers. We hebben zorgvuldig gezocht naar een ondernemende nieuwe eigenaar mét kennis van voetbal waar de bijzondere expertise van VI tot zijn volle recht komt.'

Patrick Swart, CEO van WPG: 'Het enthousiasme en de gedrevenheid van Digital Enterprises gaven de doorslag. Zij bieden een enorm bereik en investeren in de verdere groei van VI. De afgelopen maanden is er voortdurend overleg geweest met de het team van VI en deze overeenkomst doet recht aan hun wensen. Digital Enterprises geeft ijzersterke jarenlange garanties aan alle werknemers en wil hard vooruit met VI. Dit nieuwe avontuur maakt Voetbal International groter en sterker. We zijn blij dat als WPG te faciliteren.'

Pascal Batelaan, CEO van Digital Enterprises: ;Voor ons mediahuis met een totaal bereik van 12 miljoen Nederlanders is de komst van Voetbal InternationaI een perfecte aanvulling op ons bereik. De bijzondere kracht van VI zit hem in de ervaren redactie, die dankzij de diepgaande kennis van de voetbalwereld al meer dan 50 jaar een geweldig magazine maakt. In onze optiek is print het fundament van de onderneming. Het motto van VI is ‘frisser en scherper dan ooit’. Wij gaan ervoor zorgen dat die fantastische voetbalcontent via de verschillende kanalen nog beter zijn weg vindt naar de liefhebber. Voetbalnieuws blijft altijd populair. Online én betaalde content groeien. Wij gaan VI nog beter de weg laten vinden in die digitale wereld en meer voetbalfans bereiken op eigentijdse, slimme en leuke manieren.'

Namens Digital Enterprises zal Hylke van der Meer als interim-directeur/uitgever van Voetbal International het integratieproces begeleiden. Hylke van der Meer had eerder directiefuncties bij o.a. FD Mediagroep en WPG Media.

De VI-redactie blijft los van Digital Enterprises gehuisvest. Financiële details over de overeenkomst worden niet bekend gemaakt.

Tijdens dit proces is WPG Uitgevers begeleid door Jouke Heringa Hericoms Advisory Services en Florent Advocaten. Tijdens dit proces is Digital Enterprises begeleid door Thees Peereboom A Second Opinion, Kersch Bakker Voss Advocaten, Ouwersloot Kerkhoven Adviseurs en ABN Amro.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken