Schiphol presenteert Golden Week campagne van TBWA\Neboko en Millford

Schiphol presenteert Golden Week campagne van TBWA\Neboko en Millford
 • Bureaus
 • 14 sep 2021 @ 12:50
 • 19941 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • CreatieMarketing

Deze maand lanceert Schiphol haar nieuwe Golden Week campagne, die ze samen met TBWA\Neboko en Millford heeft ontwikkeld. De campagne combineert volgens de makers Chinese met Nederlandse cultuur.

Aanleiding voor de campagne is de Golden Week periode in China. Na Chinees Nieuwjaar is dit de belangrijkste periode om samen te zijn met familie en dus een belangrijk moment voor in het buitenland woonachtige Chinezen om naar familie te reizen, waarbij Schiphol naast vertrekpunt ook vaak een tussenstop is. Ook al zijn er door de reisrestricties aanzienlijk minder Chinese reizigers van en naar China, toch is er een constante stroom aan Chinese reizigers.

Small Gestures, Golden Surprises
De campagne toont culturele Chinese iconen die een Nederlandse twist krijgen, vormgegeven binnen de onlangs geïntroduceerde nieuwe visual identity van Schiphol. De boodschap ‘Small Gestures, Golden Surprises’ staat centraal. Vanuit die gedachte worden de reizigers op verschillende touchpoints in hun customer journey verrast en geattendeerd op originele cadeau-ideeën.

Focus op Chinese reiziger
Schiphol stelt al jarenlang succesvol campagne te voeren, gericht op de Chinese reiziger en heeft deze strategie onlangs samen met TBWA\Neboko verder aangescherpt.

Cat Hai Chiem, Marketeer China Journey Schiphol, reageert: 'Reizigers zijn relatief maar kort op onze luchthaven. Het is belangrijk dat zij zich welkom voelen. De manier waarop we communiceren, elke nuance, bepaalt dat gevoel. De uitingen hebben we dan ook gedurende de ontwikkelingsfase op meerdere momenten getest onder de doelgroep en is heel goed ontvangen.'

Michel Mac Donald, Head of Strategy TBWA\Neboko vertelt MarketingTribune: 'We willen de reiziger met deze campagne verrassen en verwelkomen door vertrouwde Chinese culturele uitingen te combineren met een 'Dutch touch'. Kortom, de dingen net even wat anders doen, net wat meer oog hebben voor de reizigers. De combinatie van de unieke Chinese én Nederlandse cultuur maakt hierin het verschil.' 

De campagne is te zien online (via WeChat check hier en Weibo check hier), in de Schiphol-terminal voor intercontinentale vluchten, via digital en in The China Times. Hieronder de key visual uit de campagne.

Credits

Opdrachtgever: Schiphol
Bureau: TBWA\Neboko
Visual identity Schiphol: Millford
Artist artwork: Jenue.net 
Production artwork: www.artbox.nl


Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken