DDW presenteert zes embassies voor maatschappelijke vraagstukken

DDW presenteert zes embassies voor maatschappelijke vraagstukken
 • Design
 • 3 sep 2019 @ 09:36
 • 9252 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Duurzaamheid

Tijdens Dutch Design Week worden zes embassies ingericht waar internationale specialisten, makers, ontwerpers, gebruikers en veranderaars de uitdaging aangaan om actuele maatschappelijke vraagstukken net even anders aan te pakken.

De thema’s van de embassies zijn:

 1. Safety
 2. Circular & Biobased Building
 3. Sustainable Design
 4. Health
 5. Mobility
 6. Water

Elk van deze ‘World Design Embassies’ biedt een programma met exposities, presentaties, workshops, lezingen en debatten. Ook organiseert elke ambassade een conferentie, waar het relevante vraagstuk op een andere manier tot op de bodem wordt uitgediept.

 

Embassy of Safety

Hoe kunnen ontwerpers een bijdrage leveren aan actuele veiligheidsvraagstukken? In deze ambassade focussen we ons op onderzoek en experiment. We onderzoeken vanuit verschillende perspectieven relevante antwoorden op de brede vraag: ‘Is veiligheid een recht?’

Locatie: Strijp S, Ketelhuisplein

Partners: VNG, Aanjaagteam Ondermijning, politie en DDF

 

Embassy of Circular & Biobased Building

Maatschappelijke uitdagingen van nu: hoe kunnen we de komende jaren zorgen dat iedereen in Nederland kan wonen? En hoe zorgen we dat binnen deze bouwopgaven ook de klimaatdoelstellingen behaald worden door efficiënt energiegebruik, klimaatbestendig en biobased en uitstootvriendelijk ontwerpen en bouwen?

Locatie: Strijp S, Ketelhuisplein

Partners: Provincie Noord-Brabant, Studio Marco Vermeulen, Company New Heroes en DDF

 

Embassy of Sustainable Design

Hoe kunnen we zorgen voor impact, als bedrijfsleven, als ontwerpers, als consumenten? Deze ambassade benadrukt de urgentie van de transitie naar een duurzame economie en manier van leven, en laat zien wat je er nu concreet aan kunt doen.

Locatie: Strijp S & T, Innovation Powerhouse, Gloeilampenplantsoen, Yksi Expo

Partners: DeMeeuw, Gielissen Interiors | Exhibitions | Events, Ikea Nederland, Renewi, NS, TU Delft, Hogeschool van Amsterdam, ArtEZ, TU/e, Design Academy Eindhoven, Wageningen University & Research, DSM-Niaga, ECOR, FrieslandCampina, Interface, KPMG, CIRCO, Provincie Noord-Brabant, Firm of the Future, VanBerlo, Yksi Expo en DDF

 

Embassy of Health

Een integrale aanpak vanuit nieuwe samenwerkingsvormen. Ontwerptalenten, zorgprofessionals, commerciële partijen en overheden gaan in op de centrale vraag: wat als er geen ziekenhuizen ‘van nu’ meer zijn? Waar vindt de zorg dan plaats en hoe? Wat betekent dit voor de zorgomgeving? En wat is de rol van ontwerpers om de gezondheid in de toekomst vorm te geven?

Locatie: Strijp S, Klokgebouw

Partners: U CREATE, Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, Philips, Máxima Medisch Centrum, Waag en DDF

 

Embassy of Mobility

Mobiliteit als middel, niet als doel. Stel de mens centraal, maak niet opnieuw de fouten van de jaren ’30, toen steden werden ontwikkeld voor auto’s in plaats van voor mensen.

Locatie: Strijp S, Achter Radio Royaal

Partners: VNG, NS, Rijkswaterstaat, Gemeente Eindhoven, Park Strijp Beheer, Six Fingers en DDF

 

Embassy of Water

Een creatieve Waterhub voor kennisdeling, inspiratie en het versnellen van innovatie. Onderzoek naar mogelijkheden van een zelfvoorzienende, circulaire waterketen.

Locatie: Campina terrein, het Lab

Partners: Waterschap De Dommel, Provincie Noord-Brabant, Gemeente Eindhoven, vanderPolloffice, Brabant Water, BPD en DDF

 

Dutch Design Week vindt plaats van 19 tot en met 27 oktober in Eindhoven. Meer informatie over de World Design Embassies is te vinden op worlddesignembassies.com.

 

Credits fotografie

Embassy of Circular & Biobased Building: Ivan Bandura

Embassy of Health: Shawn Ang

Embassy of Mobility: Chuttersnap

Embassy of Safety: Joel Filipe

Embassy of Water: Nasa

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken