Greendish lanceert nieuwe identiteit en huisstijl

Greendish lanceert nieuwe identiteit en huisstijl
 • Design
 • 19 jan 2024 @ 13:48
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Greendish, het adviesbureau voor voedselduurzaamheid, lanceert een vernieuwde identiteit en huisstijl om de aandacht te vestigen op de groeiende urgentie van duurzaamheid binnen bedrijven en organisaties.

Greendish helpt organisaties en bedrijven om de transitie naar een gezonder en duurzamer voedselaanbod te versnellen. Met de nieuwe CSRD wetgeving wordt de urgentie rondom dit thema nog groter. Michael Salmagne, CEO Greendish: ‘Met CSRD wordt het voor meer bedrijven vanaf 2024 verplicht te rapporteren over hun impact op de mens en klimaat. Dit betekent dat veel organisaties echt werk moeten gaan maken van duurzaamheid. Met ruim 10 jaar aan kennis en ervaring, willen we onszelf als hét adviesbureau binnen voedselduurzaamheid presenteren. Daar hoort ook een eigentijdse look & feel bij´.

Met de nieuwe identiteit en bijbehorende huisstijl luidt Greendish een nieuw tijdperk in. Alles ziet er net wat anders uit. De kleuren groen en paars blijven onderdeel van het merk. Het pallet wordt aangevuld met oranje, wat zorgt voor meer speelsheid en daadkracht in de visuele uitstraling. Het beeldmerk bevat een nieuw element: de talking e´s, die symbool staan voor het gezamenlijk versnellen van de voedseltransitie. ´We willen niet alleen over voedselduurzaamheid praten, maar vooral met klanten en partners samen in actie te komen´, aldus Salmagne.

AI Bureau Yellow Dress Retail ging aan de slag met de rebranding en hielp met het aanscherpen van de merkidentiteit, brand story en communicatiestrategie. Sabine Louet Feisser, Managing Partner Yellow Dress Retail: ´Greendish heeft zich in 12 jaar tijd ontwikkeld tot een adviesbureau met naam op het gebied van voedselduurzaamheid. De vorige identiteit paste niet meer bij deze sterke positie en verdiende een rebranding, waarbij het onderscheidende karakter van Greendish wordt verbeeld.´

 Opvallend detail binnen de rebranding is de rol van artificial intelligence (AI). Louet Feisser: ´Aangezien voedselduurzaamheid voor veel mensen een abstract onderwerp is, hebben we ervoor gekozen om AI-beelden te ontwikkelen die soms vervreemdend, maar altijd verhelderend werken in het overbrengen van de boodschap van Greendish.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken