Klassenmoeder als promotievorm van kerstfilm

Klassenmoeder als promotievorm van kerstfilm
 • Food-en-retail
 • 20 nov 2013 @ 12:59
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • ShowroomtrafficInspiratie

Actrice Hanna Verboom (foto) zet een nieuwe manier van reclame in voor haar kerstfilm: klassenmoeders moeten de bioscooptraffic omhoog helpen. 'Dat is een redelijk onbekende groep, maar ze worden nu ingezet voor het ambassadeurschap van een prachtige familiefilm', aldus Marie-Louise Diekema, die als digital campaignmanager Etcetera betrokken is bij deze actie voor A-film. Deze manier van peer-to-peer aanbeveling (of ontraden) is al groot op sociale media en blijkt veel impact te hebben op merken en consumentengedrag. Nu ook voor de bios.


Klassenmoeders worden uitgenodigd om de nieuwe kerstfilm 'Finn' te recenseren. Hoofdrolspeelster Verboom doet de oproep via onderstaande video. Traditioneel recenseren alleen journalisten een film vooraf, maar de makers van de film willen dat ook het publiek zelf de kans krijgt eerder de film te zien en te beoordelen voordat deze op 11 december in première gaat.

Nieuw: vooraf oordeel publiek
De reviews van de moeders worden verspreid via de filmposters en komen naast het aantal sterren van de traditionele media te staan. Op deze manier willen de actrice, reclamebureau Etcetera, producent Flinck Film en filmdistributeur, A-film, een nieuw kwaliteitskeurmerk opzetten, één waarbij niet alleen journalisten de film voorafgaande aan de première mogen zien en beoordelen, maar ook het publiek. Deze manier van peer-to-peer aanbeveling (of ontraden) is al groot op sociale media en blijkt veel impact te hebben op merken en consumentengedrag. Finn is een Nederlandse kerstfilm die de komende maand in première gaat. De hoofdrollen worden, naast Verboom, vertolkt door Daan Schuurmans, Jan Decleir en de 10-jarige nieuwkomer Mels van der Hoeven. De film is geregisseerd door Frans Weisz, winnaar van twee Gouden Kalveren.

Verhaallijn
Hanna Verboom over Frans Weisz: 'Frans is een zeer bijzondere regisseur. Hij is ontzettend gepassioneerd over zijn vak en bijna verliefd op zijn acteurs en crew. Frans maakt films met zijn hart. Dit is zijn eerste familiefilm. Het was geen makkelijke uitdaging, maar wel één die hij vol enthousiasme aanging. Ik zou het een eer vinden om vaker met hem te mogen werken.' Verboom speelt juf Leonore van de negenjarige Finn die met zijn vader op het platteland woont. Samen met zijn beste vriend Erik zit hij op voetbal. Finn vindt daar eigenlijk niet veel aan en wordt op een dag betoverd door de vioolmuziek van een oude man. De vader van Finn, gespeeld door Daan Schuurmans, verbiedt Finn echter naar de oude man te gaan om viool te leren spelen. Is Finn dan de enige die ziet hoe betoverend muziek kan zijn? Of is er iets anders aan de hand?

Zegt het voort
Finn gaat 11 december in première en is een echte kerstfilm, een genre waar Verboom veel mee heeft, vertelt ze. 'Mijn alltime favoriete kerstfilm is “It's a wonderful life” van Frank Capra. Deze kerstfilm uit 1964 draaiden we vroeger altijd thuis. Het verhaal gaat over een engel die een gefrustreerde zakenman laat zien hoe het leven zou zijn als hij er niet was geweest. Een indrukwekkende film die zelfs in zwart wit nog ontroert.' Geïnteresseerde klassenmoeders kunnen zich aanmelden via deze link. (PvWK)
 Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken