CBL: Zet economie bovenaan boodschappenlijstje verkiezingen 2021

CBL: Zet economie bovenaan boodschappenlijstje verkiezingen 2021
 • Food-en-retail
 • 16 jun 2020 @ 00:01
 • 14302 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PolitiekMarketing

'Geef ruimte aan de economie.' Deze boodschap geeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) mee voor de partijprogramma’s voor de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar.

'Aan het begin van de nieuwe economische crisis hebben bedrijven ruimte nodig om te kunnen innoveren en experimenteren, zodat ondernemers kunnen blijven ondernemen en medewerkers hun brood kunnen blijven verdienen. Als grote werkgever vindt de branche het bovendien belangrijk dat de overheid samen met bedrijven investeert in duurzame inzetbaarheid van werknemers', verklaar het CBL.

Branche voelt verantwoordelijkheid
'Supermarkten en foodservicebedrijven voelen meer dan ooit hun verantwoordelijkheid naar de 4 miljoen consumenten die elke dag boodschappen komen doen, naar de 300.000 medewerkers die zorgen dat de winkels draaien en de schappen gevuld zijn, en naar de ketenpartners met wie de branche gezamenlijk zorgt voor gezond, veilig, duurzaam, lekker en betaalbaar voedsel.'

Gezond en duurzaam
In de supermarkt moet de consument kunnen kiezen voor gezonde en duurzame producten. Keuzevrijheid is een groot goed. Op sommige punten kan de consument echter baat hebben bij wetgeving en kan wetgeving zorgen voor een gelijk speelveld tussen bedrijven, stelt de belangenbehartiger van de supermarktbranche en foodservicebedrijven.

Boodschappenlijstje
Om ondernemers, werknemers en consumenten vooruit te helpen, heeft het CBL een kort boodschappenlijstje voor de politieke partijen:

* Geef ruimte aan de economie
* Investeer in Leven Lang Leren
* Maak voedselonderwijs onderdeel van het curriculum
* Stel Nutri-Score verplicht op alle verpakkingen
* Steun Europese wetgeving over Due Diligence
* Stel minimumeisen aan duurzaamheid en dierenwelzijn bij de productie van vlees
* Maak handhaving en Europees recyclebeleid speerpunten bij het tegengaan van zwerfafval

Een korte toelichting op deze punten is te lezen in deze CBL-input voor de verkiezingsprogramma’s. De volgende Tweede Kamerverkiezing vindt in beginsel plaats op 17 maart 2021.
(PvWK)

Over het CBL
'Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) behartigt de belangen van de supermarktbranche en foodservicebedrijven in Nederland. De levensmiddelenhandel draagt voor ruim 10% bij aan het Bruto Nationaal Product. De branche biedt werkgelegenheid aan ruim 300.000 mensen en is daarmee één van de grootste werkgevers van Nederland. Dagelijks doen vier miljoen consumenten hun boodschappen in supermarkten die het CBL vertegenwoordigt. '

(bron: CBL) 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken