The Moychay Tea Club wordt thee-imperium voor theeliefhebbers

The Moychay Tea Club wordt thee-imperium voor theeliefhebbers
 • Food-en-retail
 • 10 mrt 2023 @ 08:07
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Storytelling

The Moychay Tea Club Amsterdam is een theewinkel, theebar en theesalon met drie theeceremonie ruimtes gelegen aan de Rozengracht in Amsterdam. Het thee-imperium in wording is opgericht door Sergey Shevelev, een voormalig Georgische deejay en gepassioneerde theeleut.

Moychay wordt steeds populairder onder theedrinkers, maar ook onder professionals als opleidingsinstituut en inspiratiebron voor de trendy non-alcoholische cocktails.

Van DJ naar thee-ambassadeur
Sergey Shevelev, oprichter van Moychay International, is een reiziger, theekenner en succesvolle techno-deejay. Hij beschouwt het ambassadeurschap van de theecultuur als één van zijn belangrijkste levensdoelen. Op zoek naar de beste thee reisde hij tien jaar lang door alle thee regio's van China en bereikte hij de meest afgelegen dorpen om te zien hoe thee groeit, hoe het wordt geoogst en verwerkt. De eigenaar van 27 theehuizen, waarvan eentje in Nederland, woont momenteel tegelijkertijd in drie landen: Thailand, Dubai en Nederland. De thee komt bij 600 kleine boeren vandaan, vertelt hij MarketingTribune. Sergey wil zoveel mogelijk thee zelf maken, in plaats van inkopen, en is daarmee gestart in Georgië, Vietnam en Thailand.

Het assortiment
Moychay biedt een breed assortiment van meer dan 250 verschillende soorten thee uit dertien landen, waaronder bijzondere, minder bekende theeën zoals witte, gele, oolong, gefermenteerde zwarte en rode thee. 'De Rolls-Royce onder de thee is de Taiwanese Oolong, maar ook verkopen we in Moychay 40 aged theesoorten, waarvan sommige uit 1974 dateren en ongeveer €100 per 50 gram kosten. Deze worden aangeboden in een platte, ronde vorm waarvan je een gesneden "taartpuntje" koopt.' De ex-DJ biedt ook hele sterke thee aan die energie geeft, als alternatief voor de partydrugs, die veel mensen op zijn feesten gebruikten, stelt hij. 

Theecultuur
'Het Moychay team is gefocust op de kwaliteit van de thee en probeert mensen de cultuur rondom theedrinken aan te leren. Moychay organiseert proeverijen en biedt verschillende thee ceremonies aan in de Chinese, Japanse of Taiwanese tasting rooms, onder leiding van experts. Er is een high-tea en voor degenen die haast hebben, is er een thee-to-go verkrijgbaar bij de theebar bij de ingang van de winkel, bereid met behulp van een Italiaanse koffiemachine. Je kunt ook plaatsnemen aan de theebar voor een verfrissende non-alcoholische thee-cocktail', legt Shevelev uit. Zijn marketing en PR laat hij in Nederland doen door Bureau de Wonderneming.

Het interieur van de winkel aan de Rozengracht bestaat grotendeels uit vintage meubilair dat de eigenaar zelf verzamelde van oude Aziatische theehuizen. Sergey Shevelev zegt een Thaise theeplantage met oude theebomen te hebben gered, die het risico liepen om gekapt te worden voor landbouwgrond. Hij kocht het land, exploiteert het door van de bomen thee te plukken en deze te verkopen en helpt daarmee direct de lokale bevolking aan werk. 'Iedereen kan een theeboom adopteren en de theeboom adoptie ouders krijgen jaarlijks de oogst thuisgestuurd via de post. Mijn doel is om de kwaliteit van thee te promoten en mensen de cultuur van het theedrinken aan te leren', aldus de oprichter van Moychay International, 'Wij zijn trots om de grootste aanbieder van thee in Nederland te zijn en onze klanten te laten kennismaken met de beste thee uit verschillende delen van de wereld.'

Moychay is gevestigd aan de Rozengracht 92H in Amsterdam en is geopend van maandag tot en met zondag van 10:00 tot 20:30 uur. Voor meer informatieover de Moychay.nl Tea Shop en Tea Culture Club, klik hier.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken