Zeeman zoekt starters op de arbeidsmarkt voor een digital traineeship

Zeeman zoekt starters op de arbeidsmarkt voor een digital traineeship
 • Food-en-retail
 • 24 apr 2023 @ 11:33
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  Redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • MarketingRetail

Nederlandse retailer Zeeman start met de werving van ‘young professionals voor een speciaal ontwikkeld Digital Traineeship’. Het traineeship biedt ambitieuze en getalenteerde starters de kans om hun digitale kennis en vaardigheden te ontwikkelen en deze in te zetten bij de verdere digitale transformatie van Zeeman.

In de afgelopen jaren is Zeeman gegroeid naar 1.320 winkels en webshops in zeven landen. Om verder te groeien en voor nóg meer mensen goed en verantwoord geproduceerd basistextiel bereikbaar te maken, is Zeeman bezig met het transformeren van processen, organisatie en digitale systemen. Met een nieuw tweejarig traineeship krijgen young professionals de kans deel uit te maken van deze transformatie. Tijdens dit traineeship komen deelnemers te werken in een uitdagende en dynamische werkomgeving en zullen zij gelijktijdig hun technische- en persoonlijke vaardigheden ontwikkelen. Zeeman CEO Erik-Jan Mares: ‘Ik denk dat dit traineeship heel interessant is voor jonge professionals met een passie voor retail en digitale innovatie, die ruimte zoeken om daarbinnen verschillende invalshoeken te verkennen. Van de young professionals die bij ons werken, weten we dat ze niet alleen voor Zeeman hebben gekozen vanwege de internationale groei waar we samen aan werken, maar juist ook voor onze zuinige cultuur; bij Zeeman zijn we zuinig op mens, milieu en maatschappij. Bovendien betrekken we jonge mensen bij de bedrijfsvoering. Onze nieuwe strategie bijvoorbeeld is tot stand gekomen met input van jonge mensen binnen en buiten onze organisatie. ‘ Het servicekantoor van Zeeman is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Op dit kantoor werken momenteel zo'n 300 medewerkers. ‘Het IT-team, data competence center en e-commerceteam spelen een belangrijke rol bij het faciliteren van de groei van Zeeman’, aldus Mares.

Begeleiding door vakdocenten en coach

Hr Director Zeeman Suzanne Terpstra: ‘Het traineeship voor digitale transformatie is de ideale kans voor young professionals om hun carrière een vliegende start te geven en bij te dragen aan de toekomst van retail en Zeeman. Binnen het traineeship zullen deelnemers worden opgeleid in verschillende specialismen en uiteindelijk uitstromen naar rollen als bijvoorbeeld webanalist, business intelligence specialist, projectmanager en business analist.’
Het traineeship is samen met Digiship opgezet. Tijdens het traineeship werken deelnemers samen met ervaren professionals aan projecten op het gebied van e-commerce, data-analyse, business intelligence en customer experience. Het doel van het traineeship is om bij te dragen aan de ontwikkeling van de digitale strategie van Zeeman en het creëren van nieuwe, inspirerende online winkelervaringen voor klanten.
Om voor zowel kandidaat als werkgever de juiste kwaliteit te garanderen, worden alle kandidaten begeleid door zowel vakdocenten als een persoonlijke groei- & ontwikkelcoach van Beeckestijn Business School. Naast het werken aan bedrijfskundige en technische data-projecten en processen worden trainees opgeleid in onder mee presentatietechnieken, zelfreflectie en agile werken.

Kans op een loopbaan bij Zeeman

Het traineeship biedt niet alleen waardevolle werkervaring, maar ook de kans op een langdurige loopbaan bij Zeeman. Het bedrijf hecht veel waarde aan het opleiden en ontwikkelen van medewerkers en biedt uitstekende carrièremogelijkheden binnen de retailindustrie. Menno van Drunen, IT-manager bij Zeeman: ‘We willen ons team versterken met getalenteerde individuen die willen groeien en zich ontwikkelen binnen ons bedrijf en de industrie.’

Webinar
Zeeman organiseert op 3 mei om 10:00 een webinar waarin het Digital Traineeship verder wordt toegelicht. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij zowel Digiship als Zeeman via deze link.
Geïnteresseerde young professionals kunnen zich reeds aanmelden voor het traineeship via de website van Zeeman. In totaal zijn er acht plaatsen beschikbaar. Het traineeship zal starten in meerdere fasen, waardoor deelnemers flexibel kunnen starten tussen 01-06-2023 en 01-10-2023.
Meer informatie over het traineeship en aanmelding lees je hier.

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken