[column] Gorillas bezorgt binnen 7 minuten

[column] Gorillas bezorgt binnen 7 minuten
 • Food-en-retail
 • 9 jun 2021 @ 11:44
 • 17063 x gelezen
 • Link
 • Olaf Ouwerkerk
  Olaf Ouwerkerk

  Marketing Program Manager Telemarketing
  Canon Nederland
 • FoodMarketing

Al jaren houd ik de voedselindustrie nauwlettend in de gaten, niet geheel toevallig ben ik zelf ook vier jaar geleden terecht gekomen in deze industrie met mijn bedrijf. Ik zag kansen in de wereld waarin veel innovatie plaatsvindt. Tijd om de Gorillas te testen.

Picnic baarde in 2015 opzien door de gevestigde orde aan te vallen met een nieuwe online supermarkt propositie. Zes jaar na start bezorgt Picnic in Nederland, Duitsland en sinds deze maand in Frankrijk.

Sneller dan snel met de elektrische fietsbezorging van Gorillas
Stel, je zit op de bank en hebt ineens zin in een toetje. Of je bent aan het koken en mist nét dat ene ingrediënt. Herkenbaar? Bij ons thuis betekent dat: loten en de verliezer moet naar de supermarkt fietsen om de ontbrekende boodschappen in te slaan. Maar met de komst van het Duitse Gorillas is dat verleden tijd!  Althans dat is hun belofte. Binnen 10 minuten bezorgen zij jouw bestelling bij jou thuis.

Bij bijvoorbeeld Picnic of Albert Heijn moet je je bestelling minimaal een dag van tevoren doen en zit je vast aan een tijdslot. Bij Gorillas – dat sinds twee maanden ook actief is in mijn woonplaats Rotterdam -  gaat dat net even anders: je gooit de benodigdheden in je online mandje, rekent af en binnen tien minuten staat de bezorger voor je deur. Er is geen minimumbestelbedrag. Wel betaal je € 1,80 verzendkosten.

To good to be true?
Na het avondeten met ons gezin ontbrak er nog iets; een toetje! Een mooie gelegenheid om te testen of Gorillas haar belofte kon waarmaken. Nadat we ons toetje hadden besteld  via de Gorillas app ging de stopwatch aan. Onze verwachting werd overtroffen: Binnen 7 minuten staat de ‘rider’ voor de deur met haar electrische fiets. In haar hand een kartonnen tasje met een onze favoriete smaak Ben & Jerry’s.

Ondanks haar schaarse tijd mogen we de fietskoerier wat vragen stellen. Ze legt – nog een beetje buitenadem - uit dat ze onze bestelling heeft ‘gepicked’ in hun magazijn nabij Rotterdam Centraal Station. Vervolgens is ze op haar fietst gesprongen en heeft ze 2.5 km afgelegd in circa vijf minuten.  Dat is rap! Gorillas werkt met kleine servicegebieden en meerdere zogenoemde warenhuizen per stad. Waardoor de afstanden die de fietskoeriers afleggen altijd relatief kort zijn.

Smaakt dit naar meer?
Gaan we vaker bestellen? Jazeker! Ondanks dat ik met veel plezier mijn boodschappen doe bij mijn vertrouwde supermarkt, kan deze supersnelle bezorgdienst vaker van pas komen. En hun assortiment is aanzienlijk ruimer dan ik had gedacht. En de extra kosten? Die vallen mee! Prijzen van de meeste producten verschillen niet veel van bijvoorbeeld Albert Heijn. En de 1,80 euro bezorgkosten vind ik zeer acceptabel.

Olaf Ouwerkerk
cmo Rotterdammertjes.com

 

 

Olaf Ouwerkerk

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken