Prezi lanceert eigen videoplatform

Prezi lanceert eigen videoplatform
 • Media
 • 14 nov 2019 @ 10:49
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • VideoMediaContent

Prezi introduceert een videoplatform dat makers en hun visuele content ‘live’ samen in beeld brengt. De presentatie-tool biedt contentmakers eenvoudige interactie met hun visuele content in live-streams en video's.

Communicatietools zouden mensen in de schijnwerpers moeten zetten, en dat is precies wat Prezi Video doet voor live-streams en video-opnames. Prezi, het visuele communicatie-bedrijf dat bekend staat om zijn in- en uitzoombare presentatie-platform, wil met zijn nieuwe videoplatform makers in real-time naast de door hen gekozen visuele content in beeld brengen.

Prezi Video biedt gebruikers een snelle en eenvoudige manier om video’s te maken en te delen. De oplossing maakt een einde aan de noodzaak om schermen vol tekst te delen, beelden na te bewerken of gebruik te maken van een groen scherm. Daarmee kun je jezelf monteren in andere content.

Visuele integratie

De nieuwe dienst biedt eenvoudige integratie van visuele content met het hoofdscherm, net als bij een nieuwsuitzending. Dit resulteert in videocommunicatie met meer impact. Gebruikers hoeven niet langer over te schakelen naar een afzonderlijk scherm voor het tonen van beeldmateriaal. Het videoplatform creëert ook een duidelijkere band tussen makers en hun visuele content. Prezi Video is ontwikkeld met het oog op personen en organisaties in diverse sectoren, van het bedrijfsleven tot het onderwijs.

'Face-to-screen is uitgegroeid tot het primaire type videocommunicatie. Naar onze mening verdient dit boeiender visuele tools', zegt Peter Arvai, de medeoprichter en CEO van Prezi. 'Als visuele informatie direct naast je gezicht (of in je handen) in beeld te zien is, kun je er zeker van zijn dat de boodschap veel natuurlijker en boeiender overkomt. Dat geldt zowel voor de spreker als voor het publiek.'

Functies van Prezi Video

Prezi Video is een software-oplossing voor het maken van eenvoudig te editen video-opnames waarin gebruikers eenvoudig visuele content in real time kunnen toevoegen. Zo kunnen ze snel pakkende videocontent maken, zoals tutorials, live webinars, trainingen, lesmateriaal en zelfs video’s voor social media. De gecreëerde video’s hebben een hoogwaardige, post-productie look & feel. Met Prezi Video kunnen gebruikers:

 • Online video’s creëren: Gebruikers kunnen snel en eenvoudig nieuwe internetvideo’s maken. Met een keuze uit meer dan 50 ontwerpsjablonen en honderdduizenden afbeeldingen kunnen ze professionele en overtuigende video’s samenstellen. Ze kunnen hun video’s ook als herbruikbaar markeren. In dat geval kunnen anderen de content bewerken en zichzelf als presentator opvoeren.
 • Video’s op een Mac of pc creëren: met de desktop-applicatie Prezi Video kunnen gebruikers hun bestaande Prezi- of PowerPoint-presentaties importeren en in een handomdraai omzetten in video’s om live te streamen of online te delen. Prezi Video is compatible met diverse webconference-diensten, waaronder Webex.

'Webex-klanten verwachten van ons als ’s werelds grootste videoconference-platform de hoogste mate aan innovatie en de ultieme gebruikerservaring', zegt Lorissa Horton, VP and General Manager van Webex Teams. 'Dankzij de samenwerking met Prezi kunnen ons beider klanten hun content in dezelfde geïntegreerde omgeving presenteren. Zo kunnen ze boeiender presentaties geven die meer impact hebben op hun publiek. De combinatie van Prezi Video en Webex Teams geeft al een voorproefje van waar visuele communicatie in de toekomst naar toe gaat.'

Prezi is een bekende presentatie-tool, interactiever dan concurrent PowerPoint. De oplossingen van Prezi bieden mogelijkheden voor het presenteren van meerdere stuks content op één canvas. Gebruikers kunnen hun presentaties van dynamische beweging en ruimtelijke context voorzien om de betrokkenheid en het begrip van hun publiek te bevorderen, en nu dus ook video.

Het in 2009 opgerichte Prezi heeft vestigingen in San Francisco, Boedapest en Riga in Letland. Het bedrijf claimt 100 miljoen gebruikers te hebben. Investeerders in Prezi zijn onder meer Accel Partners, Spectrum Equity en TED Conferences.Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken