Abovo Maxlead vraagt B Corp-certificering aan

Abovo Maxlead vraagt B Corp-certificering aan
 • Media
 • 28 sep 2023 @ 11:17
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Geen tag

Abovo Maxlead heeft als eerste mediabureau de aanvraag tot de B Corp-certificering ingediend. Hiermee wil Abovo Maxlead voldoen aan de hoogste normen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

In het intensieve certificeringstraject wordt de impact gemeten op vijf thema’s: ‘governance’, ‘workers’, ‘community’, ‘environment’ en ‘customers’. Aan de hand van interviews en uitvoerige controles van bewijsmateriaal zal een toegewezen ‘Standards Analyst’ het  assessment doorlopen en wordt de aanpak geverifieerd.

B Corp, ofwel 'Benefit Corporation', is een wereldwijd erkende certificering die bedrijven beloont die niet alleen financiële waarde, maar ook waarde voor mens en milieu nastreven.

Wereldwijd zijn er ruim 7.350 gecertificeerde B Corps en de teller blijft lopen. Niet alleen bekende namen zoals Tony’s Chocolonely, Auping en Keune, maar ook bedrijven uit de marketingcommunicatie industrie willen actief bijdragen aan een duurzame toekomst. Tot nu toe zijn vooral bedrijven in de creatieve sector ingestapt, Abovo Maxlead wil het eerste mediabureau worden met deze certificering.

Abovo Maxlead wil naar eigen zeggen ‘met deze stap een leidende rol innemen in een tijd waarin duurzaamheid steeds belangrijker wordt, maar de media- en advertentiebranche nog niet op grote schaal in beweging komt.’

De dienstverlening behelst onder andere een duurzaamheidsscan, CO2-meting en compensatiemogelijkheden van media-inzet en een duurzame contentaanpak. Deze dienstverlening past al bij veel Abovo Maxlead klanten die focus hebben op groen en sociaal, zoals Fairphone (duurzame telefoons), Vivera (vleesvervangers), BYD (elektrische auto’s), DHL (groene logistiek) en Marktplaats (tweedehands producten).

Om op dit onderwerp de juiste inhoudelijke sparringpartner te kunnen zijn, werd begin 2022 een CSR Director aangesteld. Onderdeel van de werkzaamheden betreft het begeleiden en behalen van de B Corp-certificering.

Roos Doggers, CSR & Process Director Abovo Maxlead: ‘Gezien ons nationale en internationale netwerk aan klanten, is deze internationale certificering een logische keuze. Je kan er niet omheen. Terecht staat duurzaamheid steeds vaker op de agenda.

Om als geloofwaardige gesprekspartner aan tafel te kunnen schuiven, zul je je eigen huis op orde moeten hebben.

Met het behalen van de B Corp-certificering garanderen we niet alleen dat we de zaken goed geregeld hebben, we tonen onze klanten en de markt hoe wij invulling willen geven aan ondernemerschap.’ 

Willem-Albert Bol, CEO Abovo Maxlead: ‘Wij staan in de markt bekend om onze nuchtere blik op de wereld. Wellicht dat onze duurzaamheidsambitie dan ook enkelen zal verbazen. Maar ook hier kijken wij heel praktisch naar: je kan anno 2023 het jezelf niet permitteren hier niet mee bezig te zijn. Het is een toezegging aan onze klanten en de markt dat wij hierin ons bekwaamd hebben. De grootste impact hebben wij, als wij onze brede groep klanten hiermee kunnen helpen. Veel bedrijven hebben serieuze stappen gemaakt op het gebied van duurzaamheid, maar zij ervaren ook grote uitdagingen. Wij zien het als onze taak om hen daarmee te helpen.’

 

 

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken