Eventbranche slaat alarm: 'The show must go on'

Eventbranche slaat alarm: 'The show must go on'
 • Sponsoring
 • 7 dec 2020 @ 11:57
 • 21761 x gelezen
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • Campagnes

Met een nieuwe landelijke campagne roept de evenementenbranche het kabinet op testevenementen in januari door te laten gaan. Daarnaast is de financiële druk bij ondernemers onverminderd hoog en is extra steun noodzakelijk, aldus initiatiefnemers Alliantie van Evenementenbouwers en Eventplatform.

Ook vraagt de branche om duidelijkheid en perspectief, omdat op korte termijn knopen moeten worden doorgehakt voor het komende evenementenjaar. De actie wordt ondersteund door het Metropole Orkest, dat ter gelegenheid van zijn 75-jarig bestaan samen met Di-rect en het Zo Gospel Choir een cover opnam van 'The show must go on' van Queen. De bijbehorende videoclip (zie onder) laat beelden zien van lege theaters, podia en concertzalen. De campagne wordt vandaag tegelijkertijd met het maandelijkse luchtalarm gelanceerd op televisie, radio, social media en outdoor-uitingen op verschillende grote eventlocaties, waaronder de Ziggo Dome.

Jolanda Jansen, woordvoerder van de Alliantie van Evenementenbouwers, zegt: 'We begrijpen dat er onder de huidige omstandigheden geen grootschalige evenementen kunnen plaatsvinden, maar we snappen niet dat we op niet op korte termijn aan de slag kunnen met testevenementen. Met de ontwikkelingen op het gebied van sneltesten is de koudwatervrees van het kabinet onbegrijpelijk. We willen dat de politiek zich realiseert dat evenementen in het voorjaar en de zomer van 2021 niet door kunnen gaan als er op korte termijn geen toezeggingen worden gedaan en er geen stappen worden gezet. The show must go on!'

De Alliantie van Evenementenbouwers en het Eventplatform vertegenwoordigen de publieks- en zakelijke evenementenbranche, die goed is voor ruim 100.000 werkplekken en naar verluid een directe jaaromzet van 7,4 miljard euro. De uitvoering van de testevenementen is in handen van Fieldlab, een initiatief van eerdergenoemde partijen en de overheid. De resultaten van de testevenementen worden gebruikt om te komen tot een versnelde, veilige, verruiming van maatregelen en aantallen bezoekers.

Jan Geert Vierkant, directeur van het Metropole Orkest, over de campagne: 'We vieren ons jubileum in zeer bijzondere omstandigheden. Ook wij verlangen weer naar evenementen waar we ons kunnen laten horen en zien en de wisselwerking met ons publiek. We ondersteunen deze actie daarom van harte.'Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken