Ecolands biedt virtueel vastgoed voor vergroening

Ecolands biedt virtueel vastgoed voor vergroening
 • Bureaus
 • 19 jul 2022 @ 10:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • Maatschappelijk designCommunicatie

Ecolands opent haar virtuele wereld in Nederland. Het is het eerste land van dit veelbelovende greentechbedrijf. Met de laagdrempelige prijs vanaf één euro in de voorverkoop is virtueel vastgoed en grondbezit toegankelijk gemaakt voor iedereen.

Nederland staat te koop. Het verkopen van virtueel vastgoed is een belangrijke eerste stap in de ambitie om fors bij te dragen aan een CO2-neutraal Nederland. 

Virtueel vastgoed voor iedereen 
Ecolands is een virtuele wereld waarin het voor iedereen eenvoudig is om deel te nemen aan de groeiende klimaatrevolutie. Ecolands omvat een kaart van de echte wereld die is opgedeeld in aan te kopen domeinen van virtueel vastgoed en grondbezit. Vanaf nu staat Nederland als eerste land te koop in Ecolands. Gebruikers van Ecolands profiteren in een later stadium als bedrijven, individuen en organisaties actie ondernemen tegen klimaatverandering en hun CO2-voetafdruk compenseren via Ecolands. 

Nederland staat te koop als eerste stap 
Ecolands opent haar digitale deuren voor de eerste gebruikers. Gebruikers kunnen in de voorverkoop voor de prijs van slechts één euro eigenaar worden van een stukje Nederland in de virtuele wereld van Ecolands. In deze wereld beslaat één domein 256m2. Dit houdt in dat gebruikers hun huis, straat of bijvoorbeeld het stadion van hun favoriete voetbalclub kunnen kopen voor de prijs van een kop koffie. 

'Het is een feit dat er meer CO2 uitgestoten wordt dan dat er gecompenseerd wordt. Dit leidt uiteindelijk tot klimaatopwarming met alle gevolgen van dien. Als gepassioneerd ondernemer en bestuurder geloof ik dat Ecolands één van de sleutels kan zijn voor een groenere wereld. Virtueel vastgoed toegankelijk voor iedereen is de eerste stap', aldus CEO Paul de Schipper. 

Eigenaarschap en marktwerking 
Gebruikers ontvangen na aankoop een digitaal eigendomsbewijs (NFT) van de door hen aangekochte domeinen binnen de virtuele wereld van Ecolands. De virtuele wereld van Ecolands is voorzien van een algoritme dat marktwerking mogelijk maakt. Dit houdt dat de prijzen van omliggende domeinen zullen stijgen wanneer een domein gekocht is. Vraag en aanbod beïnvloeden de prijs, net zoals in de fysieke vastgoedwereld. Bekijk www.ecolands.io voor meer informatie. De creatieve campagne wordt gemaakt door Umfang, het bureau van de winnaars van de Gouden Zaag 2017 Tim Blaney Davidson en Bastian Lievers.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken