Sandra Masiliso eerste global diversity, equity & inclusion leader bij Dept

Sandra Masiliso eerste global diversity, equity & inclusion leader bij Dept
 • Bureaus
 • 17 okt 2023 @ 14:32
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • PersonaliaMaatschappij

Dept heeft Sandra Masiliso aangesteld als eerste global diversity, equity & inclusion leader. In deze rol zal zij samenwerken met de regionale people & culture-leads van Dept om effectief werk te stimuleren en DE&I te verankeren in de cultuur, waarden en processen bij de agency.

Hiervoor was Masiliso creativity diversity lead bij de BBC voor het 50:50 the Equality Project en daarnaast creative diversity partner. Daarvoor had ze de rol van equality, diversity & inclusion manager bij Newton Europe: ‘Ik vind het geweldig om bij een bedrijf met wereldwijd bereik, voortdurende toewijding aan diversiteit en duurzaamheid en een team met meer dan honderd nationaliteiten te werken. We raken al snel gefixeerd op een einddoel en vergeten dan de kleinere successen te vieren, waardoor je de voortgang die we ondertussen boeken uit het oog verliest. Dit is een marathon, geen sprint en ik kijk uit naar de weg die we samen gaan bewandelen.’

B Corp
Dept wil zich inzetten voor een diverse, inclusieve en rechtvaardige werkplek die representatief is voor de verschillende culturen binnen de agency. Sinds het verkrijgen van de B Corp-certificering in 2021 heeft Dept een DE&I-voortgangsrapportage bijgehouden. In 2022 heeft het bedrijf diens benadering van Diversity, Equity, Inclusivity & Belonging geregionaliseerd om rekening te houden met verschillende lokale culturen en heeft het een bedrijfsbrede Employee Resource Groups (ERG) geïntroduceerd die zich richten op gedeelde belangen binnen de organisatie. De agency streeft ernaar dat tegen het einde van 2023 50% van de managers zich identificeert als vrouw of als niet-binaire persoon, voor het leiderschap ligt dat streven op 40%. Dat zou een stijging van 5% ten opzichte van het voorgaande jaar betekenen.

Diversiteit als motor
Sarah Steele, global svp, people & culture bij Dept: ‘Sinds de oprichting heeft Dept zich ingezet om cultuur centraal te stellen in wat we doen en hoe we ons bedrijf opschalen. Diversiteit is een van de motoren van creativiteit en ondernemerschap – twee kernwaarden van ons bedrijf. Dus onze inzet voor DEI&B omzetten naar concrete acties is niet meer dan een logische volgende stap. We kunnen niet wachten om Sandra’s impact op onze mensen en gemeenschap te zien.’

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken