Renault verkent mobiliteit van de toekomst

Renault verkent mobiliteit van de toekomst
 • Design
 • 12 sep 2017 @ 11:55
 • 12825 x gelezen
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • BrandingConcept

De autoshow van Frankfurt (IAA) is het toneel voor de wereldpremière van de Renault SYMBIOZ (zie foto). Dit conceptmodel vertegenwoordigt de visie van Renault op de auto en zijn rol in de samenleving tot 2030: elektrisch aangedreven, autonoom, verbonden en ontworpen om volledig te integreren in het leven van de mens.

Met SYMBIOZ verkent Renault de toekomst van mobiliteit en biedt het een nieuwe manier van reizen dankzij technologie en design die met de wereld er omheen communiceren.

De Nederlandse Laurens van den Acker is senior vp, corporate design bij Renault. Hij zegt over de Symbioz: ‘Na een serie conceptmodellen gebaseerd op onze margriet levenscyclus, waarmee we het ontwerp van toekomstige modellen vorm hebben gegeven, komen we nu met conceptmodellen die de mobiliteit van de toekomst verkennen. Als integraal onderdeel van het dagelijks leven is SYMBIOZ veel meer dan een vervoermiddel. Deze auto is op vele manieren in te zetten. Om dit te bereiken, hebben we besloten de relatie tussen de auto en thuis te veranderen door de twee fysiek met elkaar te verbinden en ze zo modulair en verbonden mogelijk te maken. Tegelijkertijd hebben we het aantal manieren waarop ze met elkaar communiceren enorm vergroot.’

Renault Mégane R.S.

Renault Sport onthult op de IAA tevens de nieuwe Mégane R.S. Sinds de lancering van de eerste generatie Mégane R.S in 2004 heeft het model een sterke reputatie opgebouwd in de high-performance-klasse van het C-segment. De nieuwe Mégane R.S. zet de traditie van Renault Sport voort met een volgesn Renault hoog niveau van efficiency, rijdynamiek en rijplezier dankzij onder meer een verbeterd performance-onderstel met 4CONTROL vierwielbesturing en de nieuw ontwikkelde turbomotor met 280 pk en 390 Nm, gekoppeld aan een handbediende of automatische transmissie (voor het eerst in de Mégane R.S.).

Dacia

Ook de Duster heeft een metamorfose ondergaan. Met meer dan een miljoen verkochte exemplaren is de Dacia Duster na zeven jaar compleet vernieuwd. De SUV is compleet herzien, met een nieuwe vormgeving, een modern interieur en een uitgebreide uitrusting met nieuwe voorzieningen. Tegelijkertijd is hij volgens het automerk nog steeds verrassend betaalbaar, zo ruim als altijd en een uitblinker in het terrein.

Sjaak Hoogkamer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken