Winnaars Dutch Design Awards 2019 bekend

Winnaars Dutch Design Awards 2019 bekend
 • Design
 • 13 jun 2019 @ 09:01
 • 14067 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • Awards

Op woensdagavond 12 juni zijn tijdens een besloten bijeenkomst de winnaars van de Dutch Design Awards 2019 bekend gemaakt. Het werk van alle genomineerden is te zien tijdens Dutch Design Week in Eindhoven (19-27 oktober), waar het publiek ook kan stemmen voor de DDA Public Award 2019.

'Duurzaamheid is de grote winnaar op de Dutch Design Awards', kopt de Volkskrant vanochtend. Hieronder het overzicht.

Winnaars Dutch Design Awards

PRODUCT

GISPEN SETT CE I GISPEN                        

 

FASHION

DE RRUSIE SUIT I BONNE REIJN                       

 

HABITAT

LOCHAL I CIVIC ARCHITECTS, BRAAKSMA & ROOS ARCHITECTENBUREAU, INSIDE OUTSIDE / PETRA BLAISSE, MECANOO                   

 

COMMUNICATION

OPENRNDR I RNDR                            

 

DESIGN RESEARCH

RE-SOURCE I RE-SOURCE                       

 

SERVICE & SYSTEMS

BMX I CLEVER°FRANKE                           

 

BEST COMMISSIONING

PUCCINIMETHODE | GEMEENTE AMSTERDAM             

 

YOUNG DESIGNER

SIMONE POST    

 

Het volledige juryrapport inclusief korte projectomschrijvingen is te lezen op de site van de Dutch Design Awards.

Jurylid Saskia van Stein & Gabriëlle de Jong namens Simone Post | Foto © Oscar Vinck

 

Dutch Design Awards x Keep an Eye Foundation

 

DDA werkt samen met de Keep an Eye Foundation. De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten en ondersteunt hen financieel. Winnaar Simone Post ontving van Keep an Eye Foundation een Keep an Eye Young Designer Grant van € 12.000,-, de twee genomineerden Amber Jae Slooten en Ninamounah ontvingen ieder € 9.000,-.

 

Commissies Dutch Design Awards

 

In totaal 36 commissieleden maakten voor de drie nominaties per categorie een keuze uit alle ingezonden en gescoute projecten. Zij beoordeelden projecten aan de hand van de criteria: impact, onderscheidend vermogen, zeggingskracht en productiewijze, en enkele categoriespecifieke criteria. De acht commissievoorzitters vormden samen, onder leiding van juryvoorzitter Ine Frings, de jury die de uiteindelijke winnaars koos. Dit zijn de designexperts die dit jaar de commissies en jury vormden: Carolien Ligtenberg, Cees van der Veeken, Daniel Sytsma, Danielle Arets, Evelien Reich, Georgette Koning, Hendrik-Jan Grievink, Henk Haaima, Ingeborg van Lieshout, Iris Ruisch, Jeroen Junte, Jeroen van Mastrigt, Jop Japenga, Karin van den Brandt, Liza Enebeis, Lonny van Ryswyck, Luuk Ros, Mark van Iterson, Marnix van der Meer, Michel van Schie, Milou van Rossum, Rachid Naas, Remco van Bladel, Rita van Hattum, Roel Stavorinus, Shay Raviv, Tamar Shafrir en Vanessa van Dam. De commissievoorzitters zijn: Angelique Spaninks, Bert Hagendoorn, JaapJan Berg, Joost Alferink, Liesbeth In ’t Hout, Pieter Aarts, Roosje Klap en Saskia van Stein.

 

Dutch Design Awards (DDA) is al jaren toonaangevend in de duiding van excellent Nederlands ontwerp. DDA blikt niet alleen vooruit, maar ook terug: naar onze ontwerptradities en de grote impact die de Nederlandse ontwerpmentaliteit in de wereld heeft. Dutch design is inmiddels een wereldwijd begrip en misschien zelfs ook een stijlfiguur. Het doel van de organisatie is breder dan het beste design belonen: DDA wil dat het gesprek over Nederlands ontwerp gaande blijft. Met veel openheid en nieuwsgierigheid faciliteert ze daarom uitwisseling tussen ontwerpers en curatoren, publiek en professionals. Om zo de wezenlijke impact van design op de samenleving te blijven benadrukken en bij te dragen aan de ontwikkeling van het vak.

 

Dutch Design Foundation (DDF) is optimistisch en gelooft dat het probleemoplossend vermogen van ontwerpers de wereld vooruithelpt. Daarom biedt DDF ontwerpers kansen, ondersteuning, publiciteit en een podium. DDF organiseert Dutch Design Week en Dutch Design Awards en is actief tot ver over de Nederlandse grenzen. DDF organiseert door het jaar heen debatten, lezingen, exposities en bijeenkomsten. Zo zet DDF de beste en meest veelbelovende ontwerpers in de schijnwerpers, en brengen zij hun ideeën en ontwerpen de wereld in.

 

Headerfoto © Oscar Vinck

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken