Genomineerden ABN AMRO Retailer of the Year bekend

Genomineerden ABN AMRO Retailer of the Year bekend
 • Food-en-retail
 • 17 aug 2017 @ 10:11
 • Link
 • Sjaak Hoogkamer
  Sjaak Hoogkamer

  hoofdredacteur
  MarketingTribune
 • Awards

De genomineerden van de ‘ABN AMRO Beste Winkelketen van Nederland 2017 – 2018’ verkiezing en de ‘ABN AMRO Webshop Awards 2017 – 2018’ zijn bekend. Negentig retailers maken kans op één of meerdere categorieprijzen. In de afgelopen maanden hebben ruim 260.000 consumenten meer dan 450 retailers beoordeeld. Daarmee zijn de ‘ABN AMRO Retailer of the Year’ verkiezingen de grootste consumentenverkiezingen van Nederland. HEMA is met zeven nominaties de grootste kanshebber op een categorieprijs, gevolgd door Media Markt die zes keer genomineerd is.

De gemiddelde waardering voor de winkelketens is dit jaar een 7,93 en de webshops scoren dit jaar gemiddeld een 8,08. De verkiezingen zijn een initiatief van Q&A in samenwerking met ABN AMRO en werden dit jaar voor de vijftiende keer georganiseerd.

Ten opzichte van vorig jaar hebben twintig extra spelers zich weten te nomineren. HEMA is met zeven nominaties de grootste kanshebber op een categorieprijs, gevolgd door Media Markt die zes keer genomineerd is. Naast de vele nominaties zijn er ook enkele retailers gediskwalificeerd. Wegens onrechtmatig verkregen stemmen moesten deze partijen helaas worden uitgesloten van de verkiezing. Dit bleek uit de controles die gedurende de verkiezingsperiode en na de analyseperiode* door de organisatie zijn uitgevoerd.

Prijs en assortiment belangrijk
Consumenten hebben hun favoriete retailers beoordeeld op aspecten gerelateerd aan prijs, service en assortiment. Voor zowel winkelketens als webshops blijkt prijs het belangrijkste aspect. Bij winkelketens wordt dit aspect gevolgd door samenstelling assortiment en acties & aanbiedingen, bij webshops zijn dit acties & aanbiedingen en kwaliteit van de producten.

Gemiddelde behaalde cijfers per aspect

Beste Winkelketen van Nederland

 

Webshop Awards

 

Prijs

7,79

Prijs

7,96

Acties en aanbiedingen

7,72

Acties en aanbiedingen

7,93

Kwaliteit van de producten

7,98

Kwaliteit van de producten

8,14

Samenstelling assortiment

7,92

Samenstelling assortiment

8,17

Deskundigheid

7,84

Deskundigheid

7,86

Klantvriendelijkheid

8,13

Klantvriendelijkheid

8,05

Service

8,04

Service

8,20

Uitstraling en beleving

7,86

Uitstraling en beleving

7,97

Winkelgemak

8,05

Winkelgemak

8,22

Betrouwbaarheid

8,03

Betrouwbaarheid

8,23


Bekendmaking winnaars categorieën
De uitreiking van de categorieprijzen vindt plaats op donderdag 14 september 2017. Circl, het circulaire paviljoen dat ABN AMRO binnenkort opent, is dit jaar het podium voor deze bekendmaking. Na de uitreiking van de categorieprijzen kunnen consumenten opnieuw hun stem uitbrengen.Tijdens deze stemronde wordt bepaald wie van de categoriewinnaars daadwerkelijk de beste winkelketen en webshop heeft en daarmee de beste retailer van Nederland is. De tweede stemronde loopt van 20 september tot en met 20 oktober. Tijdens het Retailer of the Year gala, dat op donderdag 26 oktober 2017 plaatsvindt, worden de drie overall prijzen uitgereikt: ‘Beste Winkelketen van Nederland’, ‘Webshop Awards Nederland’ en de ‘Retailer of the Year award’.

Retailer of the Year vakprijzen
Onder het ‘Retailer of the Year-concept’ worden ook de Retailer of the Year vakprijzen georganiseerd. Bij deze verkiezingen geven vakgenoten hun stem aan de best presterende retail executive, retail managementteam en meest duurzame retailer. In de afgelopen weken hebben ruim 2.500 vakgenoten gestemd.

Klik hier voor alle genomineerden:

 


 

Sjaak Hoogkamer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken