New York Pizza opent 200ste vestiging en wil groeien naar 300

  • Food-en-retail
  • 8 feb 2019 @ 14:57
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

New York Pizza, het grootste Nederlandse horeca-restaurant delivery-bedrijf*, opent deze week haar 200ste vestiging. Alle vestigingen van NYP worden door franchisenemers gerund.

De locatie is op de Grotestraat in Nijverdal. De 200ste vestiging is de zevende opening in de afgelopen maand.

Precies in het jaar dat New York Pizza haar 25-jarig bestaan viert, gaat de 200ste vestiging open. 'Toen we 25 jaar geleden als afstudeerproject aan New York Pizza begonnen, met een vestiging aan het Spui in Amsterdam, vonden we onze wens om te groeien naar vijf vestigingen in Amsterdam al heel ambitieus. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot een prachtig bedrijf dat zich staande houdt tussen de Amerikaanse fastfood-giganten die zich in Nederland hebben gevestigd. De opening van de 200ste vestiging is een mijlpaal waar we trots op zijn,', zegt Philippe Vorst, directeur en oprichter van New York Pizza.

Groei zet door
De komende jaren verwacht New York Pizza nog meer mijlpalen te behalen. 'Alleen al dit jaar openen we nog eens 30 vestigingen. We verwachten in 2020 250 vestigingen te hebben en in 2022 uit te komen op 300 vestigingen. Om dit te realiseren openen we in april van dit jaar een nieuw distributiecentrum waarmee we al deze vestigingen kunnen bevoorraden', aldus Vorst. Naar verwachting groeit de consumentenomzet in 2019 ten opzichte van 2018 met ruim 15% tot 110 miljoen euro.

Ecologische voetafdruk verkleinen
De ambities liggen niet alleen op het gebied van groei, maar ook op duurzaamheid. Vorst: 'We zijn ook de uitdaging aangegaan om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo willen we alle plastic verpakkingen naar de consument vervangen door 100% duurzame verpakkingen. En in 2020 schaffen we alleen nog maar milieuvriendelijke e-bikes en e-brommers aan voor onze bezorgdiensten.'
(PvWK)


Philippe Vorst, directeur en oprichter van New York Pizza

Foto boven: de nieuwe 200ste vestiging NYP
*: bron * Bron Misset Horeca

Facts & figures New York Pizza
* De 200 vestigingen worden gerund door 111 franchisenemers en er werken 77 medewerkers op het hoofdkantoor
* In 2019 gaan er meer dan 10 miljoen pizza’s over de toonbank
* Meest verkochte pizza is de double tasty: 1 pizza half-om-half belegd
* New York Pizza introduceerde in april 2018 als eerste in Europa de Vegan Pizza (in drie uitvoeringen)




(bron: NYP)






Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken