Grootste dakboerderij ter wereld van start in Parijs
- Food-en-retail
- 13 sep 2019 @ 08:27
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInnovatie
- 13 sep 2019 @ 08:27
- Peter van Woensel Kooy
In 2020 opent in Parijs de grootste dakboerderij ter wereld, waar 14.000 vierkante meter vol met groente en fruit tot wasdom komt. De initiatoren verwachten hiermee in het hoogseizoen zo'n 1.000 kilo biologisch voedsel per dag te kunnen produceren.
Starter van de dakboerderij is de firma Agripolis, die stadslandbouwprojecten realiseert en al een kleinere daktuin in Parijs beheert. Oprichter Pascal Hardy reageert in The Guardian: 'Onze verse producten zijn bedoelt voor de lokale bewoners. We willen het bij hun in de keuken krijgen via onder meer directe verkoop, winkels, voedselboxen en restaurants.'
Ruimtebesparing door verticale teelt
De nieuwe daktuin moet maar liefst 14.000 vierkante meter vol met groente en fruit gaan omvatten. Er wordt al hard gewerkt aan de boerderij, deze wordt geplaatst op een dak in het zuid-westen van het Parijse vijftiende arrondissement, zo meldt blog Voor De Wereld van Morgen. De initiatoren willen ruim 30 verschillende soorten groenten en fruit op biologische wijze kweken. De nieuwe Parijse dakboerderij zal gebruik maken van een nieuwe landbouwtechniek gebaseerd op 'aeroponic, verticale groei.'
Gesloten watersysteem
Dit is een systeem dat geen pesticiden vereist maar ook geen grond en dat gebruikmaakt van een gesloten watersysteem. Lees hier verder over het Parijse project. Lees hier meer over stadslandbouw in Nederland. Op 22 september 2019 organiseert ASN Bank in Rotterdam het festival 'ACT' over innovaties voor een duurzamere toekomst en betere voedselvoorziening. Meer info over dit festival vind je hier.
(PvWK, bronnen: VDWVM / ASN Bank)
beeld boven: Valode & Pistre Architectes Atlav AJN
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- food
- 14.000
- ACT
- hoogseizoen
- duurzaam
- 1.000 kilo
- ASN
- dakboerderij
- voedsel
- produceren.
- Parijs
- marketing
- innovatie
- Atlav AJN
- dag
- biologisch
- Valode & Pistre Architectes
- Agripolis
- grootste
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Loetje lanceert 'Gewoon lekker vertrouwd - Sinds 1977'
- DJ ruilt hakken op beat in voor hakken in keuken
- Hornbach stuurt speelgoedbox vol tuininspiratie door het land
- Goeiezaak richt The Culinary Agency op voor horecaketens
- MediaMarkt lanceert eigen mobiel merk Let’s Go Mobile
- Eerste Statiegeld Retourshops open in Rotterdam en Amsterdam
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Magnum breidt uit met utopia-smaken 09-05-2025
- Kookboek Porsche viert Nederlands... 09-05-2025
- Ben & Jerry’s opent Brookie Pop-up... 07-05-2025
- Grolsch lanceert Feestweizen voor... 07-05-2025
- TikTok-campagne Spar speelt in op... 07-05-2025
- Desperados zoekt 'Head of Latin vibe'07-05-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management