Frites Atelier lanceert nieuwe specials van Sergio
- Food-en-retail
- 29 sep 2021 @ 08:08
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInnovatieKlanten
- 29 sep 2021 @ 08:08
- Peter van Woensel Kooy
Geïnspireerd op eerder gemaakte trips en door culinaire ontdekkingsreizen creëerde topchef Sergio Herman twee nieuwe smaken in zijn Frites Ateliers: de Classic Spiced Indonesian Stew’ en de vegetarische ‘My Umami’.
Het is behalve een marketingvondst ook een verrassing voor liefhebbers van 'haute friture': de 'Frites Specials' die de formule met enige regelmaat presenteert. De bedenker kookte eerder verschillende Michelinsterren bij elkaar.
'Alle smaken van de Indonesische keuken komen samen in deze Rendang special. Van de huisgemaakte sambal, tot zoetzure gepekelde groentjes en aardse smaken van gember, chili en kokosmelk. De aromatische kaffir lime geeft een fris accent aan deze traditionele Indonesische stoofschotel', vertelt Herman over smaak een (foto boven). Over nummer twee met de vijfde smaak, namelijk umami (hieronder afgebeeld), zegt hij: 'We verwelkomen de koudere maanden van het jaar met diepe umamismaken. Zwart olijvenpoeder, hard gerijpte Ricotta, paddenstoelen tapenade en onze huisgemaakte truffelmayonaise. Fijngehakte bieslook en geraspte citroenzeste maken deze special compleet.'
Naast de Frites Specials komt Sergio met meer verrassingen op het menu van Frites Atelier, meldt Mayke Koks, manager Marketing Communications bij de retailketen van luxe-snackbars. 'Zo wisselen we de huidige Beef Burger in voor de Cheddarcheese Burger. De brioche bun is belegd met een gegrilde en sappige Black Angus burger met daarover heen een combinatie van gesmolten Cheddar- en Parmezaanse kaas. De knapperige kropsla, ingelegde Jalapeño pepers en huisgemaakte Samurai saus maken deze licht pikante en smakelijke sensatie compleet.' Daarnaast zijn zogenoemde Apero Croquettes en Chicken Chunks nieuw in het assortiment.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- Sergio Herman
- Frites Specials
- Classic Spiced Indonesian Stew
- haute friture
- reis
- patat
- merk
- topchef
- vegetarisch
- culinair
- food
- Mayke Koks
- trips
- ontdekking
- My Umami
- Frites Atelier
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- [marketeer 197] Margot van Hulsteijn - marketing directeur...
- [onderzoek] '4 op de 10 Nederlanders koopt zo veel mogelijk...
- Jumbo stopt met vleesstunts na kritiek Wakker Dier
- Albert Heijn brengt paasassortiment tot leven met AI
- 'Kwart retailers heeft in 2030 geen winkelvoorraad meer '
- Magnum lanceert Euphoria en Chill - ijsdivisie in de verkoop
Word abonnee en ontvang:
- ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
- ✔ Korting tot wel €100,- op events
Laatste Nieuws
- [marketeer 198] Valerie Vos - The... 29-03-2024
- Welkoop opnieuw winnaar Shopping... 29-03-2024
- Hak bedankt voor choco-moes28-03-2024
- Retailers Plus en Coop in het rood28-03-2024
- Judith Hoogendoorn van Upfield:... 27-03-2024
- [onderzoek] Huismerkverpakking vaak... 27-03-2024
MarketingTribune Events
- 28mei 2024
Retail Media Day
- 13jun 2024
NIMA Marketing Day
- 17sep 2024
CrossBorder Event
- 3okt 2024
CustomerFirst Congres
- 10okt 2024
Shopping Today
- 12nov 2024
Grand Prix Content Marketing