Frites Atelier lanceert nieuwe specials van Sergio
- Food-en-retail
- 29 sep 2021 @ 08:08
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInnovatieKlanten
- 29 sep 2021 @ 08:08
- Peter van Woensel Kooy
Geïnspireerd op eerder gemaakte trips en door culinaire ontdekkingsreizen creëerde topchef Sergio Herman twee nieuwe smaken in zijn Frites Ateliers: de Classic Spiced Indonesian Stew’ en de vegetarische ‘My Umami’.
Het is behalve een marketingvondst ook een verrassing voor liefhebbers van 'haute friture': de 'Frites Specials' die de formule met enige regelmaat presenteert. De bedenker kookte eerder verschillende Michelinsterren bij elkaar.
'Alle smaken van de Indonesische keuken komen samen in deze Rendang special. Van de huisgemaakte sambal, tot zoetzure gepekelde groentjes en aardse smaken van gember, chili en kokosmelk. De aromatische kaffir lime geeft een fris accent aan deze traditionele Indonesische stoofschotel', vertelt Herman over smaak een (foto boven). Over nummer twee met de vijfde smaak, namelijk umami (hieronder afgebeeld), zegt hij: 'We verwelkomen de koudere maanden van het jaar met diepe umamismaken. Zwart olijvenpoeder, hard gerijpte Ricotta, paddenstoelen tapenade en onze huisgemaakte truffelmayonaise. Fijngehakte bieslook en geraspte citroenzeste maken deze special compleet.'
Naast de Frites Specials komt Sergio met meer verrassingen op het menu van Frites Atelier, meldt Mayke Koks, manager Marketing Communications bij de retailketen van luxe-snackbars. 'Zo wisselen we de huidige Beef Burger in voor de Cheddarcheese Burger. De brioche bun is belegd met een gegrilde en sappige Black Angus burger met daarover heen een combinatie van gesmolten Cheddar- en Parmezaanse kaas. De knapperige kropsla, ingelegde Jalapeño pepers en huisgemaakte Samurai saus maken deze licht pikante en smakelijke sensatie compleet.' Daarnaast zijn zogenoemde Apero Croquettes en Chicken Chunks nieuw in het assortiment.
(PvWK)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- food
- Sergio Herman
- vegetarisch
- reis
- merk
- trips
- haute friture
- ontdekking
- My Umami
- Frites Specials
- Frites Atelier
- culinair
- topchef
- Mayke Koks
- Classic Spiced Indonesian Stew
- patat
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Loetje lanceert 'Gewoon lekker vertrouwd - Sinds 1977'
- DJ ruilt hakken op beat in voor hakken in keuken
- Hornbach stuurt speelgoedbox vol tuininspiratie door het land
- Goeiezaak richt The Culinary Agency op voor horecaketens
- Eerste Statiegeld Retourshops open in Rotterdam en Amsterdam
- MediaMarkt lanceert eigen mobiel merk Let’s Go Mobile
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Magnum breidt uit met utopia-smaken 09-05-2025
- Kookboek Porsche viert Nederlands... 09-05-2025
- Ben & Jerry’s opent Brookie Pop-up... 07-05-2025
- Grolsch lanceert Feestweizen voor... 07-05-2025
- TikTok-campagne Spar speelt in op... 07-05-2025
- Desperados zoekt 'Head of Latin vibe'07-05-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management