Farm Kitchen organiseert New Generation Chefs verkiezing

  • Food-en-retail
  • 27 apr 2023 @ 08:47
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • SustainableFoodMarketing

Farm Kitchen, ook bekend als de Kookfabriek, kondigt de New Generation Chefs wedstrijd aan en roept deelnemers op. 'Met de verkiezing willen wij een springplank bieden aan plantaardig kooktalent en plantbased food promoten.'

Kandidaten kunnen zich nog tot 1 mei 2023 aanmelden. Op 26 mei is de finale in de Farm Kitchen / Kookfabriek in Amsterdam waar de kandidaten hun ingezonden gerecht live koken en een gerecht maken met groenten die ze ’s ochtends bij één van de betrokken kwekers hebben geoogst. Adviserende chefs, een select aantal foodmarketeers en jury zijn er bij.

Transitie naar regeneratieve landbouw
'Met de verkiezing van The New Generation Chefs bieden we een podium aan kooktalent dat de transitie naar gezond en duurzaam eten kan vertalen naar verleidelijke, lekkere en mooie gerechten. The New Generation Chefs is een initiatief van The Farm Kitchen en keert jaarlijks terug. Doel is om kooktalent met een passie voor gezond eten uit te dagen om de rijkdom van Moeder Aarde om te zetten in smaakvolle gerechten. Zo willen we een impuls geven aan gezonder eten én aan de transitie naar regeneratieve landbouw die beter is voor mens en aarde. De kandidaten presenteren zichzelf en hun gerechten aan onze jury die één winnaar kiest. In de jury zitten onder andere Sandra Ysbrandy, Walter Marskamp van Yerba en Tom Bosch van Rosenthal namens Green Guide', lichtt Lotte Vermeer toe, die vanuit www.lotsofvega.com betrokken is. Het merk The Farm Kitchen wil de transitie naar plantaardige voeding ondersteunen. Meer info staat hier.
(PvWK, beeld: Hermes Rivera / Unsplash)

Over The Farm Kitchen - Aarde's eigen keuken
'Het ontwikkelen van een wereldprimeur op het gebied van voedselduurzaamheid was vanzelfsprekend voor de mede-oprichters van The Farm Kitchen, Jonathan Karpathios en Xander Meijer. Ze geloven dat het voedsel dat we eten de aarde niet mag kosten, maar er leven in moet blazen. De Farm Kitchen was voor hen een logische stap om hun aardse missie naar de wereld te brengen. Ingrediënten afkomstig van geregenereerde grond, geoogst door lokale boeren en gekookt door chef-koks van een nieuwe generatie. T e Farm Kitchen brengt je de eigen keuken van de aarde  - mooi, divers, seizoensgebonden en boordevol goedheid van moeder natuur. We nodigen je uit om te groeien, te eten, lief te hebben, te herhalen.'
Zie ook de film in het venster hier onder.


(bron: TFF)








Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken