ANP wint aanbesteding rijksoverheid

ANP wint aanbesteding rijksoverheid
 • Media
 • 24 dec 2013 @ 01:01
 • 42640 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • JournalistiekContent

ANP mag de komende jaren nieuwsberichten blijven leveren aan de rijksoverheid. Na een Europese aanbesteding mag het persbureau voor maximaal 4 ton per jaar voor de overheid aan de slag. De overeenkomst heeft een looptijd van minimaal twee jaar. ANP won de tender van Novum Nieuws.

ANP-hoofdredacteur Marcel van Lingen zegt tegen Villamedia: ‘Wij zijn blij dat we het contract hebben behouden. Onderdeel van de gunning was een uitgebreide beoordeling van onze productie van twee dagen. Ik ben erg tevreden dat wij op alle inhoudelijke criteria de maximale scores hebben gehaald. Wij haalden 25 punten en Novum 5 punten. Volgens die vergelijking zijn wij vijf keer beter.’ Het ANP scoorde minder goed op het criterium prijs. 

ANP, Hollandse Hoogte en Novum Foto hebben elk ook een gunning voor de levering van foto’s aan de rijksoverheid binnengehaald. De Nationale Beeldbank heeft alleen de opdracht voor de archieffoto’s binnengehaald. Van te voren was vastgelegd dat de opdracht aan meerdere partijen zou worden toegekend.  

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken