IFFR strikt Fonds 21 als hoofdpartner

IFFR strikt Fonds 21 als hoofdpartner
 • Sponsoring
 • 23 okt 2019 @ 10:14
 • 13677 x gelezen
 • Link
 • Jeroen Mirck
  Jeroen Mirck

  Redacteur
  MarketingTribune
 • SponsorshipKunst & CultuurPartnership

International Film Festival Rotterdam (IFFR) heeft de komende drie jaar een nieuwe hoofdpartner: Fonds 21. Dit fonds steunt jaarlijks een groot aantal kunst- en cultuurprojecten en maatschappelijke projecten voor jongeren.

Het fonds wil hiermee een positieve bijdrage leveren aan de Nederlandse samenleving. Fonds 21 is daarmee een toepasselijke partner voor IFFR dat als missie heeft een breed publiek te bereiken met vooruitstrevende cinema.

Marie Hélène Cornips, algemeen directeur Fonds 21: 'IFFR onderscheidt zich met de artistieke kwaliteit en actualiteit van zijn programma. Het festival laat zien dat een artistieke signatuur niet in tegenspraak is met het bereiken van een groot en divers publiek. Fonds 21 ondersteunt de publieksprogrammering van het festival waarbij wij speciale aandacht vragen voor publieksontwikkeling, educatie en verbinding met de stad Rotterdam. We verbinden ons met plezier aan dit internationaal toonaangevende festival.'

Publieksverbreding

Marjan van der Haar, zakelijk directeur van IFFR: 'Fonds 21 steunt ons festival al sinds 2009. Het is fantastisch dat het fonds zich vlak voor de jubileumeditie – in 2021 vieren we vijftig jaar IFFR – aansluit als een van de hoofdpartners van het festival. De nieuwe samenwerking stelt ons bijvoorbeeld in staat om onze ambities met betrekking tot publieksverbreding te realiseren en ons impactonderzoek binnen het educatieprogramma door te zetten.'

IFFR-festivaldirecteur Bero Beyer: 'Ons doel is altijd geweest om kwaliteitsfilms bij een zo breed mogelijk publiek te brengen. Met de toegezegde steun van Fonds 21 kunnen we hier sterker op inzetten de komende drie jaar. De expertise van het fonds en de aandacht voor zowel kwaliteit als publieksbereik is van grote toegevoegde waarde.'

Wat is Fonds 21 precies?

Fonds 21 is een ondernemend en maatschappelijk betrokken fonds dat projecten steunt op het gebied van Kunst & Cultuur en Jongeren & Maatschappij. Het fonds ondersteunt professionele, kwalitatief sterke kunstprojecten die een nieuw en passend publiek weten te bereiken. De maatschappelijke projecten voor jongeren hebben tot doel het vergroten van de zelfredzaamheid en de maatschappelijke kansen van de deelnemers. Fonds 21 is niet alleen financier van projecten, maar ook een betrokken partner en adviseur met scherp zicht op de kansen en uitdagingen van deze tijd.
 
Met bijna 330.000 bezoeken en meer dan 2.400 aanwezige filmprofessionals is IFFR een van de grootste culturele evenementen van Nederland en tevens een van de grootste publieksfilmfestivals ter wereld. De nieuwste speelfilms, documentaires, korte films, tentoonstellingen, optredens en talkshows maken Rotterdam twaalf dagen lang de spannende, mondiale hoofdstad van de cinema. Ontmoetingsplek is festivalhart de Doelen.

Jeroen Mirck

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken