Nominaties beste Franse en Italiaanse restaurant zijn bekend
- Food-en-retail
- 21 jul 2014 @ 15:00
- Link
-
Redactie Food en Retail
Redactie
MarketingTribune - AwardsFood
- 21 jul 2014 @ 15:00
- Redactie Food en Retail
De magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ zoeken ook in 2014 – voor de vierde achtereenvolgende keer – weer het beste Franse en Italiaanse restaurants in Nederland. Restaurants waar niet alleen geweldig wordt gekookt, maar waar de gasten ook de Franse of Italiaanse sfeer proeven. De genomineerden – tien per magazine – zijn nu bekend gemaakt door de twee jury's.
Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van Leven in Frankrijk werden veel reacties ontvangen van enthousiaste restaurateurs en lezers. Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in ‘Leven in Frankrijk’ of ‘Italië Magazine’.
Juryleden
De juryleden zijn Alain Caro, cuisinier van Franse origine, culinair journalist Tom Kellerhuis en Jo Simons. Simons is de hoofdredacteur van ‘Leven in Frankrijk’ en groot liefhebber van de Franse Keuken.
De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
• Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
• Bistrot Neuf (Amsterdam)
• Brasserie Pierre (Rotterdam)
• De Eetkamer (Venray)
• Le Garage (Amsterdam)
• Le Hollandais (Amsterdam)
• L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
• Le Petit Bistro (Amsterdam)
• Restaurant Vanille (Eijsden)
Italië Magazine
Er zijn drie criteria om in aanmerking te komen voor de award Beste Italiaanse restaurant. De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn; de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen hebben én de keuken moet gebruik maken van verse ingrediënten en Italiaanse producten. Ook ‘Italië Magazine’ ontving via de website tal van inzendingen. De Italiaanse keuken blijkt volgens de redactie nog steeds héél populair. De juryleden zijn Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van Ospitalità Italiane (het keurmerk voor Italiaanse restaurant buiten Italië), Pieter J. Bogaers, culinair journalist en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.
De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)
Meer informatie over de Italiaanse dan wel Franse restaurants is op de sites te vinden.
-
Redactie Food en Retail
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: Redactie
- Website:http://www.marketingtribune.nl/food-en-retail/
- Profiel »
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra kersteer kerst
- Limited Heineken-fles bij start feestmaand
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds: de oliebol
- [onderzoek] In groeimarkt on-the-go food wint gemak van...
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van merken met een...
- CBL: Versterken voedselvoorziening moet prioriteit worden
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Dijkhuizen aan marketingroer... 15-12-2025
- [interview] Joyce Bierman (AH):... 15-12-2025
- CBL: Versterken voedselvoorziening... 12-12-2025
- Bas Dijkstra (Lazy): 'Ik hou van... 09-12-2025
- Nieuwe wintertraditie bij McDonalds:... 08-12-2025
- Albert Heijn gunt iedereen wat extra... 06-12-2025
MarketingTribune Events
De nieuwste selectie whitepapers
- Commerce media: van klikken naar connecties
- From Insights to Impact: AI Strategies for the Modern Contact Centre
- AI SEO: hoe word je gevonden als je klanten ChatGPT gebruiken in plaats van alleen Google?
- Wil je je magazijn slimmer organiseren en klaarstomen voor groei, maar weet je niet waar je moet beginnen?
- The State of AI in Customer Experience 2025




