Nominaties beste Franse en Italiaanse restaurant zijn bekend

Nominaties beste Franse en Italiaanse restaurant zijn bekend
  • Food-en-retail
  • 21 jul 2014 @ 15:00
  • Link
  • Redactie Food en Retail
    Redactie Food en Retail

    Redactie
    MarketingTribune
  • AwardsFood

De magazines ‘Leven in Frankrijk’ en ‘Italië Magazine’ zoeken ook in 2014 – voor de vierde achtereenvolgende keer – weer het beste Franse en Italiaanse restaurants in Nederland. Restaurants waar niet alleen geweldig wordt gekookt, maar waar de gasten ook de Franse of Italiaanse sfeer proeven. De genomineerden – tien per magazine – zijn nu bekend gemaakt door de twee jury's.

Na de oproep in het voorjaarsnummer en op de website van Leven in Frankrijk werden veel reacties ontvangen van enthousiaste restaurateurs en lezers. Na rijp beraad heeft de jury een lijst van tien genomineerden samengesteld. De winnaar zal in september worden bekendgemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst. Hierbij hoort voor het winnende restaurant, naast de award en publiciteit via verschillende media, een uitgebreide reportage in ‘Leven in Frankrijk’ of ‘Italië Magazine’.

Juryleden
De juryleden zijn Alain Caro, cuisinier van Franse origine, culinair journalist Tom Kellerhuis en Jo Simons. Simons is de hoofdredacteur van ‘Leven in Frankrijk’ en groot liefhebber van de Franse Keuken.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Het Arsenaal Paul Fagel (Naarden)
• Bistro Jean et Alleman (Amersfoort)
• Bistrot Neuf (Amsterdam)
• Brasserie Pierre (Rotterdam)
• De Eetkamer (Venray)
• Le Garage (Amsterdam)
• Le Hollandais (Amsterdam)
• L’Invité Le Restaurant (Amsterdam)
• Le Petit Bistro (Amsterdam)
• Restaurant Vanille (Eijsden)

Italië Magazine
Er zijn drie criteria om in aanmerking te komen voor de award Beste Italiaanse restaurant.  De chef-kok moet van Italiaanse afkomst zijn; de kaart moet Italiaans zijn en een goede selectie Italiaanse wijnen hebben én de keuken moet gebruik maken van verse ingrediënten en Italiaanse producten. Ook ‘Italië Magazine’ ontving via de website tal van inzendingen. De Italiaanse keuken blijkt volgens de redactie nog steeds héél populair. De juryleden zijn Roberto Payer, voorzitter van de Italiaanse Kamer van Koophandel en van Ospitalità Italiane (het keurmerk voor Italiaanse restaurant buiten Italië), Pieter J. Bogaers, culinair journalist en Paul van Eijndhoven, hoofdredacteur van Italië Magazine.

De 10 genomineerden (in alfabetische volgorde):
• Al Bàcaro (Amsterdam)
• Cucina Italiana (Deventer)
• La Forca (Haarlem)
• Lo Stivale (Groningen)
• Pianeta Terra (Amsterdam)
• Primo Piano (Brielle)
• Raimondi’s Villa Rozenrust (Leidschendam)
• Sapori d’Italia (Den Haag)
• Schatull (Vaals)
• Segugio (Amsterdam)

Meer informatie over de Italiaanse dan wel Franse restaurants is op de sites te vinden.


 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken