Overname Riedel door Standard Investment afgerond

Overname Riedel door Standard Investment afgerond
 • Food-en-retail
 • 17 nov 2017 @ 15:08
 • 66887 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • Food

De overname van fruit- en vruchtensappenbedrijf Riedel door de Nederlandse investeringsmaatschappij Standard Investment is afgerond. Standard Investment neemt de aandelen en de activiteiten van Riedel over van zuivelonderneming FrieslandCampina, sinds 1970 de eigenaar van Riedel, melden beide partijen. Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio.

Het in Ede gevestigde bedrijf produceert en verkoopt fruit- en vruchtensappen onder merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran. FrieslandCampina kondigde eerder dit jaar aan Riedel af te stoten omdat het bedrijf zich volledig wil richten op haar zuivelportfolio. Riedel realiseerde in 2016 met 200 medewerkers een omzet van circa 125 miljoen euro. Op 17 augustus 2017 werd de voorgenomen overname van FrieslandCampina Riedel door Standard Investment bekendgemaakt.

Voor Standard Investment, dat onder meer belangen heeft in Burger King Nederland, betekent de overname een belangrijke uitbreiding van haar portfolio. Riedel zal na de overname net als de andere participaties van Standard Investment als zelfstandig bedrijf met een eigen management opereren. Daar waar mogelijk zal Standard Investment haar kennis en netwerk inzetten ten behoeve van Riedel.

Afgelopen week kondigde Standard Investment bovendien de voorgenomen overname van branchegenoot Beyond Brands aan. Hiermee onderstreept de Amsterdamse investeringsmaatschappij haar ambities in de fruit- en vruchtensappensector. De Autoriteit Consument & Markt heeft inmiddels ingestemd met de overname. De financiële details zijn niet bekendgemaakt. (PvWK)

Over Riedel
'Riedel is in 1879 opgericht als producent van vruchtensappen. Met merken als Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank, Taksi en Extran is het bedrijf in het laatste kwart van de vorige eeuw uitgegroeid tot marktleider in houdbare en gekoelde vruchtensappen en vruchtendranken. Riedel is gevestigd in Ede en realiseerde met 200 medewerkers het afgelopen jaar een omzet van circa 125 miljoen euro. Het gezaghebbende EURIB Top-100 Onmisbare Merken plaatst de Riedel-merken Appelsientje, CoolBest, DubbelFrisss, DubbelDrank in de top 10 in de categorie ‘Frisdrank e.d.’.'

(bron: Riedel)

Over Standard Investment
'
Het Amsterdamse Standard Investment is een op het Nederlandse en Belgische midden- en kleinbedrijf gerichte investeringsmaatschappij. Het in 2004 opgerichte bedrijf gelooft in een directe betrokkenheid bij de bedrijven waarin zij participeert. Standard Investment heeft onder meer deelnemingen in Dutch Bakery, Synres, Dierenartsengroep Nederland, Aweta, Flatfield, KeyMusic en Burger King Nederland. Standard Investment beheert met een team van elf professionals een portefeuille van vijftien bedrijven met in totaal ruim 4.000 medewerkers en een omzet van 550 miljoen euro. Kijk voor informatie op: www.standard.nl.'

(bron: SI)

Over FrieslandCampina
'
Elke dag voorziet FrieslandCampina miljoenen consumenten verspreid over de wereld van zuivelproducten met waardevolle voedingsstoffen. Met een jaaromzet van 11 miljard euro behoort FrieslandCampina tot de zes grootste zuivelondernemingen in de wereld. FrieslandCampina levert consumentenproducten als zuiveldranken, kindervoeding, kaas en desserts in een groot aantal Europese landen, in Azië en in Afrika. Ook worden producten geleverd aan professionele afnemers, waaronder room- en boterproducten aan bakkerijen en horecabedrijven. Daarnaast produceert FrieslandCampina ingrediënten en halffabricaten voor producenten van kindervoeding, de voedingsmiddelenindustrie en de farmaceutische sector wereldwijd. FrieslandCampina heeft vestigingen in 33 landen met in totaal bijna 22.000 medewerkers. De producten van FrieslandCampina vinden hun weg naar meer dan 100 landen.'

(bron: FrieslandCampina)

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken