OpenTable vernieuwt app voor een meer persoonlijke beleving

OpenTable vernieuwt app voor een meer persoonlijke beleving
 • Food-en-retail
 • 9 sep 2019 @ 08:32
 • 10189 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingFood

OpenTable, grote internationale speler in restaurantreserveringen en onderdeel van Booking, introduceert een nieuwe gepersonaliseerde app. Deze verzamelt belangrijke voorkeuren zoals reserveringsgeschiedenis, keukenvoorkeur en feedback, wat tot gepersonaliseerde aanbevelingen leidt.

Het OpenTable gebruikersprofiel stelt gebruikers in staat om een smaakprofiel in te voeren, voor een optimale match met een van de vele restaurant die op de OpenTable app te vinden zijn. Het algoritme zorgt ervoor dat de app restaurants toont met dezelfde keuken, sfeer en ervaring als restaurants waar je in het verleden hebt gegeten.

Vanaf het eenvoudig te navigeren beginscherm kunnen gebruikers lijsten van voorgestelde restaurants bekijken, feedback geven op aanbevelingen en toegang krijgen tot hun gebruikersprofiel waar ze persoonlijke restaurantvoorkeuren of dieetwensen kunnen opgeven, zodat je via OpenTable de  restaurantsuggesties krijgt die voor jou van toepassing zijn.

Om ervoor te zorgen dat de aanbevelingen zo persoonlijk mogelijk blijven heeft OpenTable ook een functie toegevoegd waarmee gasten direct feedback kunnen geven over de voorgestelde restaurants. Een duimpje omhoog zorgt ervoor dat je meer vergelijkbare restaurantssuggesties ontvangt. De restaurants die niet aan de eisen van de gebruiker voldoen krijgen een duim omlaag en worden verwijderd uit de persoonlijke lijst van de gebruiker. Aan de hand van kunstmatige intelligentie zal de app na verloop van tijd de aanbevelingen verfijnen en wijzigen op basis van het gedrag van de gebruiker om er zo voor te zorgen dat gasten verrast worden en nieuwe restaurants blijven ontdekken.

Adrian Valeriano, vice president van OpenTable zegt: 'Onze missie bij OpenTable is om gasten aan de hand van ons platform restaurants te laten ontdekken, nieuwe restaurantinspiratie op te laten doen en uiteindelijk via de app te reserveren. We hopen dat onze app update gebruikers helpen om het perfecte restaurant te vinden. Door het gebruik van kunstmatige intelligentie kunnen we gasten een unieke en meer gepersonaliseerde ervaring bieden.'

De nieuwe OpenTable app is te downloaden van GooglePlay of de Appstore.
(PvWK)
 

Over OpenTable
'OpenTable, onderdeel van Booking Holdings, Inc. (NASDAQ: BKNG), is 's werelds toonaangevende aanbieder van online restaurantreserveringen, met meer dan 51.000 restaurants wereldwijd die de software gebruiken om meer dan 125 miljoen couverts per maand te plaatsen. OpenTable helpt gasten bij het ontdekken en boeken van de perfecte tafel en helpt restaurants gepersonaliseerde gastvrijheid te bieden zodat gasten terugkomen.'

(bron: OT)

beeld: Jay Wennington / Unsplash

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken