Reuzenrad met mini-restaurants in werking
- Food-en-retail
- 13 okt 2020 @ 11:35
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInnovatie
- 13 okt 2020 @ 11:35
- Peter van Woensel Kooy
In samenwerking met Smakenrad serveert Joris Bijdendijk, executive chef van Rijks restaurant van het Rijksmuseum, vanaf vandaag 13 oktober 2020 zijn favoriete gerechten in het grootste reuzenrad van Nederland, dat hiertoe voor de Rai Amsterdam is opgetuigd.
De 27 verwarmde gondels zijn omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen en vanaf nu in werking treden.
Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: 'Niet de breedte, maar de hoogte in! Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.'
Waar het Smakenrad overdag het eten en drinken in het rad verzorgt, komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van uit de keukens van Wils en Rijks, de restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum waar de chef de scepter zwaait. 'Hiernaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden die later bekendgemaakt worden.'
Het Smakenrad staat tot 3 januari 2021 in Amsterdam en is dagelijks tot 22.00 uur geopend. Overdag kunnen bezoekers ook terecht voor koffie met patisserie, een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ontbijt en high tea verzorgd. Tickets zijn nu te boeken via www.smakenrad.nl.
Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad.
(PvWK, foto boven: Bram Verleg en Joris Bijdendijk)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- favoriet
- food
- slim
- gerechten
- Smakenrad
- marketing
- pandemie
- o0plossing
- reuzenrad
- Nederland
- Rijks
- executive chef
- RAI
- restaurant
- lekker
- Joris Bijdendijk
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Loetje lanceert 'Gewoon lekker vertrouwd - Sinds 1977'
- DJ ruilt hakken op beat in voor hakken in keuken
- [marketeer 223] Sophia Tienstra - founder LX Matten
- Albert Heijn introduceert vernieuwd kant-en-klaar assortiment...
- Hornbach stuurt speelgoedbox vol tuininspiratie door het land
- ‘Lipting’ geeft Lipton Ice Tea wereldwijd smoel
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Eerste Statiegeld Retourshops open... 05-05-2025
- Goeiezaak richt The Culinary Agency... 02-05-2025
- DJ ruilt hakken op beat in voor... 01-05-2025
- Hornbach stuurt speelgoedbox vol... 01-05-2025
- Loetje lanceert 'Gewoon lekker... 01-05-2025
- Quest en Ron Blaauw ontwerpen... 28-04-2025
MarketingTribune Events
- 15mei 2025
Retail Media Day
- 12jun 2025
NIMA Marketing Day
De nieuwste selectie whitepapers
- Qualifio marketingkalender 2025
- Bereik je klant via WhatsApp - nog vóór ze jou nodig hebben
- Building a Data Platform for Analytics & Activation
- 40 pagina's vol online groeikracht
- Alles wat je moet weten over Distributed Order Management