Reuzenrad met mini-restaurants in werking

Reuzenrad met mini-restaurants in werking
  • Food-en-retail
  • 13 okt 2020 @ 11:35
  • 11480 x gelezen
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodInnovatie

In samenwerking met Smakenrad serveert Joris Bijdendijk, executive chef van Rijks restaurant van het Rijksmuseum, vanaf vandaag 13 oktober 2020 zijn favoriete gerechten in het grootste reuzenrad van Nederland, dat hiertoe voor de Rai Amsterdam is opgetuigd.

De 27 verwarmde gondels zijn omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen en vanaf nu in werking treden.
 
Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: 'Niet de breedte, maar de hoogte in! Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.'
 
Waar het Smakenrad overdag het eten en drinken in het rad verzorgt, komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van uit de keukens van Wils en Rijks, de restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum waar de chef de scepter zwaait. 'Hiernaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden die later bekendgemaakt worden.'
 
Het Smakenrad staat tot 3 januari 2021 in Amsterdam en is dagelijks tot 22.00 uur geopend. Overdag kunnen bezoekers ook terecht voor koffie met patisserie, een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ontbijt en high tea verzorgd. Tickets zijn nu te boeken via www.smakenrad.nl.
 
Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad. 
(PvWK, foto boven: Bram Verleg en Joris Bijdendijk)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken