Reuzenrad met mini-restaurants in werking
- Food-en-retail
- 13 okt 2020 @ 11:35
- Link
-
Peter van Woensel Kooy
senior redacteur, merk-expert
MarketingTribune - FoodInnovatie
- 13 okt 2020 @ 11:35
- Peter van Woensel Kooy
In samenwerking met Smakenrad serveert Joris Bijdendijk, executive chef van Rijks restaurant van het Rijksmuseum, vanaf vandaag 13 oktober 2020 zijn favoriete gerechten in het grootste reuzenrad van Nederland, dat hiertoe voor de Rai Amsterdam is opgetuigd.
De 27 verwarmde gondels zijn omgebouwd tot privé restaurants, die in het rad tot 50 meter hoogte komen en vanaf nu in werking treden.
Initiatiefnemer Bram Verleg van Smakenrad: 'Niet de breedte, maar de hoogte in! Een plek waar gasten kunnen genieten van eten en drinken van de bekendste chef van Amsterdam, op de mooiste plek van de stad. En dat volledig covid-proof, want het rad leent zich uitstekend voor een veilige ontvangst van gasten.'
Waar het Smakenrad overdag het eten en drinken in het rad verzorgt, komt het diner uit handen van Joris Bijdendijk. Zijn menu wisselt iedere drie weken en zal bestaan uit diverse gerechten van uit de keukens van Wils en Rijks, de restaurants bij respectievelijk het Olympisch Stadion en het Rijksmuseum waar de chef de scepter zwaait. 'Hiernaast wordt er gezamenlijk gewerkt aan enkele exclusieve culinaire avonden die later bekendgemaakt worden.'
Het Smakenrad staat tot 3 januari 2021 in Amsterdam en is dagelijks tot 22.00 uur geopend. Overdag kunnen bezoekers ook terecht voor koffie met patisserie, een uitgebreide lunch of een borrel. In het weekend wordt er ontbijt en high tea verzorgd. Tickets zijn nu te boeken via www.smakenrad.nl.
Smakenrad neemt alle geldende richtlijnen van het RIVM in acht. De verwarmde cabines zijn geschikt voor 5 personen uit één huishouden. Uiteraard is het ook mogelijk om met minder personen (uit hetzelfde huishouden) plaats te nemen in het rad.
(PvWK, foto boven: Bram Verleg en Joris Bijdendijk)
-
Peter van Woensel Kooy
- Werkt bij: MarketingTribune
- Functie: senior redacteur, merk-expert
- Website:http://nl.linkedin.com/in/petervanwoenselkooy
- Profiel »
- marketing
- food
- o0plossing
- favoriet
- lekker
- RAI
- Joris Bijdendijk
- gerechten
- Rijks
- Nederland
- executive chef
- Smakenrad
- pandemie
- reuzenrad
- restaurant
- slim
Laatste reacties
Nieuwsbrief
- Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
- Inschrijven
Meest gelezen
- Jumbo viert zomer met Jan Smit en ‘Tranquilo’
- Nieuwe commerciële strategie Jumbo werpt eerste vruchten af
- [column] Gymshark werd way of life met ijzersterk merkrk
- Wibra groeit stevig door met recordomzet en internationale...
- Sea Water en Flink brengen verkoeling op straat
- [marketeer 227] Ragna Hes en Kees van Dorp - founders Instama
Word abonnee en ontvang:
- ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
- ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events
Laatste Nieuws
- Balr failliet - focus verschuift... 14-07-2025
- Heinz lanceert Europese campagne... 14-07-2025
- Consument wacht op last-minute... 14-07-2025
- René Repko tijdelijk aan het roer... 11-07-2025
- Koninklijke Eru smelt erfgoed en... 11-07-2025
- [marketeer 227] Ragna Hes en Kees... 11-07-2025
MarketingTribune Events
- 2okt 2025
CustomerFirst Congres
- 2okt 2025
CrossBorder Event
De nieuwste selectie whitepapers
- Zo speel je deze zomer in op de trends die jouw markt in 2025 domineren
- Los email feedback geautomatiseerd op en verhoog klanttevredenheid met AI
- Level up your marketing strategy with gamification
- Zo start je met reclame: zet in vijf stappen een effectieve campagne op
- Dè CMS gids voor marketeers