Dirk-baas Huizing overhandigt petitie 'Minder btw op groente en fruit' aan Tweede Kamer

Dirk-baas Huizing overhandigt petitie 'Minder btw op groente en fruit' aan Tweede Kamer
 • Food-en-retail
 • 3 jun 2021 @ 08:56
 • 10090 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodPolitiekMarketing

Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, zal namens 52.000 Nederlanders op dinsdag 8 juni om 13:00u een petitie overhandigen aan politica Judith Tielen, voorzitter commissie Financiën, waarin gepleit wordt voor minder btw op gezond eten.

De afgelopen jaren zijn gezonde producten veel harder in prijs gestegen dan ongezonde producten, meldt het CBS. Hierdoor is kiezen voor gezonde voeding voor veel mensen vaak helemaal geen optie, kan je concluderen. Al jaren zetten diverse gezondheidsinstanties zich daarom in om de btw op groente en fruit te verlagen, maar helaas zonder resultaat. Er is geen differentiatie in belasting op gezonde of ongezonde voeding. Vreemd eigenlijk.

'Dit kan niet langer', vindt supermarktketen Dirk van den Broek. Onder het motto ‘De tijd is rijp’ is Marcel Huizing, de algemeen directeur van Dirk van den Broek, dit voorjaar een petitie gestart om de btw op groente en fruit te verlagen van 9% naar 6%. Inmiddels zijn hiervoor ruim 52.000 handtekeningen ingezameld via de speciale actie-website. Op dinsdag 8 juni overhandigt Marcel Huizing de petitie officieel aan Judith Tielen, voorzitter van de commissie Financiën in de Tweede Kamer. 

'Het is voor het eerst dat een supermarkt voorop gaat in de strijd voor een btw-verlaging op groente en fruit. Dirk van den Broek zoekt daarin een brede samenwerking met andere supermarkten, burgers, gezondheidsorganisaties én met de politiek. Daarom biedt Marcel Huizing de petitie graag persoonlijk aan in Den Haag om hiermee het gezamenlijke belang van gezonde voeding te onderstrepen', aldus Dirk. Juist in deze periode van formatie van een nieuw kabinet, vinden betrokkenen het belangrijk om politici te adresseren.
(PvWK)

PROGRAMMA

Datum: Dinsdag 8 juni 2021

Tijd: Aanvang 13.00 uur 

Locatie: Plein en de Statenpassage in Den Haag 

Wie: Marcel Huizing, algemeen directeur Dirk van den Broek, namens 52.000 Nederlandse burgers

Wat: Marcel reist in stijl naar Den Haag voor een overhandiging van de petitie in het bijzijn van verschillende politici.

Programma:

13:00 - 13:25 uur uur op het Plein voor korte speech
13:30 - 13:45 uur officieel overhandiging aan Judith Tielen, voorzitter commissie Financiën, in de Statenpassage.  

 

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken