Fête du Champagne terug als eerste festival van Nederland

Fête du Champagne terug als eerste festival van Nederland
 • Food-en-retail
 • 7 jun 2021 @ 08:26
 • 11764 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodMarketing

Na anderhalf jaar drooglegging is Fête du Champagne festival terug als eerste festival van Nederland. Op donderdag 1 t/m zondag 4 juli 2021 wordt het Rembrandtpark in Amsterdam omgetoverd in een Frans sprookje.

'Speel een potje petanque, sabreer je champagne of geniet van live muziek. Deze Fête du Champagne editie heeft als thema L’été de l’amour: Summer of love. Vier samen de liefde en verdwaal in alles wat met champagne, crémant en wijn te maken heeft', aldus de initiatiefnemers.

L’été de l’amour
'Onze l’été de l’amour editie is dit jaar vooral een feest waarbij voor het eerst in lange tijd gedanst, gesjanst en geproost kan worden op de liefde voor elkaar en voor het leven', aldus Ivar Beukeboom, een van de organisatoren van Fête du Champagne. Het Franse champagnefestijn wordt gecompleteerd met eersteklas Franse gerechten, bereid door topchefs en Franse foodtrucks. Daarnaast kunnen gasten proeverijen volgen en bekende Franse spellen, zoals petanque. 
 
Mede-organisator Sebastiaan van Erne: 'De locatie van het festival, het Rembrandtpark in Amsterdam, heeft alles om er een romantisch sprookje te creëren en je vier dagen in het Franse joie de vivre te wanen. Daarnaast is de locatie goed bereikbaar, voor zowel Amsterdammers als mensen buiten Amsterdam.'

De champagnes van de volgende huizen staan al op het menu (met smaakomschrijving door FdC, red.):

* Bollinger Champagne – de absolute favoriet van James Bond en het Britse koningshuis
* Ayala – champagnes die alleen van Grand Cru en Premier Cru druiven zijn gemaakt 
* Gremillet – een champagnehuis uit het zuiden van de streek Champagne Côte des Bar
* Bonnet Ponson – verken de wereld van biologische- en natuurchampagnes.
* Charles Clément – boetiekchampagne met een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding

Naast champagne zijn er op het festival ook wijnen van Domaine de la Baume en crémants uit alle windstreken van Frankrijk te vinden, zo wordt beloofd.


Langskomen
Op maandag 7 juni om 11.00 uur start de officiële kaartverkoop. Om de terugkomst van Fête du Champagne te vieren kost een ticket 10 euro (excl. service fee). Daarbij krijg je een coupe glas en een welkomstglas bubbels van Domaine de la Baume. Het coupe glas mag mee naar huis genomen worden.  Mocht het festival onverhoopt niet door kunnen gaan vanwege coronarestricties krijg je je geld terug. Wees er snel bij in verband met beperkte toegang, meldt de organisatie nog.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken