Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over

Coco & Sebas neemt zestien Leonidas-locaties over
  • Food-en-retail
  • 7 feb 2023 @ 13:25
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • MarketingFood

Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal.

Het Brabantse premium chocolademerk Coco & Sebas heeft overeenstemming bereikt met de curator van Handelsonderneming Min over de doorstart van het grootste deel van de door haar geëxploiteerde Leonidas-winkels en de distributieactiviteiten in Roosendaal. Het gaat om een doorstart van ten minste zestien van in totaal twintig Leonidas-winkels, die onder meer gevestigd zijn op Schiphol, vier grote NS-stations en in The Mall of The Netherlands, en in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Eindhoven. Het hoofdkantoor en de distributieactiviteiten maken deel uit van deze overname. De meeste oud-medewerkers van Leonidas krijgen een nieuwe arbeidsovereenkomst aangeboden.

De doorstart van de voormalige Leonidas-winkels krijgt gestalte onder de Coco & Sebas-winkelformule en sluit naar eigen zeggen naadloos aan op haar expansieplannen. Coco & Sebas is in 2017 opgericht en was in de afgelopen vijf jaar het snelst groeiende premium chocolademerk van Nederland. 'Deze overname is een uitgelezen kans om onze sterke groei in een stroomversnelling te brengen en zo in één klap het grootste premium retail chocolademerk van Nederland te worden', aldus Remy Rombouts, mede-eigenaar en oprichter van Coco & Sebas.

Bijzondere mijlpaal
Coco & Sebas opende in 2022 vier nieuwe winkels. Het succesvolle chocolade-concept van Coco & Sebas wordt overal positief ontvangen en het merk kent een grote kring aan trouwe klanten. Roger Scheeren, CEO van Coco & Sebas: 'De doorstart van de Leonidas-winkels onder de Coco & Sebas-formule is een bijzondere mijlpaal en versnelt de geplande uitrol van Coco & Sebas in Nederland. We zijn daarnaast erg blij dat we de arbeidsplaatsen van veruit de meeste medewerkers in stand kunnen houden.'

Ook curator Bart van Logtestijn van Rassers advocaten in Breda juicht toe dat de overname een doorstart mogelijk maakt van de meeste activiteiten van Min. 'Het is natuurlijk zeer betreurenswaardig als een familiebedrijf als Min - dat ruim 50 jaar bestaat - in faillissement treedt. Deze doorstart is voor de familie Min en haar medewerkers dan ook een enorme opsteker. Ik beschouw dit als de best mogelijke uitkomst en heb veel vertrouwen in de toekomst van deze activiteiten onder de vlag van Coco & Sebas.'

Alle overgenomen vestigingen van Leonidas worden de komende weken verbouwd tot Coco & Sebas-winkels. Deze ombouwoperatie wordt naar verwachting in april 2023 afgerond, verwachten de initiatoren.
(PvWK)

Over Coco & Sebas
'Coco & Sebas, opgericht in 2017, exploiteert acht brandstores op premium A1-locaties verspreid over Nederland en België. Op dit moment heeft zij Coco & Sebas-winkels in Amsterdam (Kalverstraat), Amstelveen (Stadshart), Utrecht (Hoog Catharijne), Delft (Jacob Gerritstraat), Den Bosch (Vughterstraat), Breda (Eindstraat), Maastricht (Wolfstraat) en Knokke (B)(Lippenslaan). In 2022 zijn vier nieuwe winkels geopend. De ambitie is om het aantal winkels in de komende jaren sterk uit te breiden. Naast haar fysieke winkels biedt Coco & Sebas via haar snelgroeiende online-kanaal www.cocosebas.nl een volledige omnichannel-ervaring aan klanten. Het Coco & Sebas-merk kenmerkt zich door hoge patissierskwaliteit chocolade in moderne luxe geschenkverpakkingen voor betaalbare prijzen. Vanuit de merkbelofte "Sparkle up your Day" werken 120 medewerkers ieder dag met grote toewijding aan het overbrengen van een "sprankeling" aan een wekelijks groeiend aantal  gasten en klanten. De unieke chocolade van Coca & Sebas is niet alleen via haar eigen winkels en webshop te verkrijgen, maar ook te vinden bij een groeiende groep  wederverkopers, zoals de Bijenkorf, World of Delights (Schiphol), Holland Casino, Topgeschenken.nl en Metro Duitsland (landelijke distributie).'

(bron: Over Coco & Sebas)

-EINDE PERSBERICHT-

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken