Hak-in-Pak nu ook verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten

Hak-in-Pak nu ook verkrijgbaar in Nederlandse supermarkten
 • Food-en-retail
 • 30 jan 2024 @ 08:30
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingFood

Vanaf nu ligt ‘Hak-in-Pak’ in de Nederlandse supermarkt: een serie peulvruchten en mais in een handzame verpakking van karton. 'De betaalbare verpakkingslijn is bedoeld om het eten van peulvruchten nog toegankelijker te maken.'

Zo wil het foodmerk een breder publiek bereiken en een boost te geven aan de eiwittransitie. Om die boodschap kracht bij te zetten, start Hak een campagne met actrice Elise Schaap. 

Met de nieuwe cross-mediale campagne, ontwikkeld door reclamebureau DDB Amsterdam, wil de groenten- en peulvruchtenfabrikant consumenten motiveren om vaker peulvruchten toe te voegen aan het weekmenu. Ze passen volgens Hak perfect bij gerechten uit de moderne keuken, zoals salade, curry en wraps. Daarnaast wil Hak consumenten laten zien dat peulvruchten een smakelijk en goedkoop alternatief zijn op een dagje zonder vlees. 

De nieuwe campagne is te zien op televisie en YouTube. Bekijk de film in het venster hieronder. Daarnaast maakt Hak gebruik van outdoor reclame en andere mediakanalen zoals sociale media en een samenwerking met medium Linda. Naast betaalbaarheid, zet Hak bij de campagne flink in op inspiratie, met veel receptideeën en de inzet van influencers. 

Peulvruchtencategorie
Hak-in-Pak ligt sinds november in de schappen bij het Belgische Delhaize, maar is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Nicole Freid, ceo van Hak, vertelt: 'Ik ben trots dat we Hak-in-Pak nu ook in Nederland introduceren. We willen met deze frisse en betaalbare verpakkingslijn een extra impuls geven aan de peulvruchtencategorie. Belangrijk, want peulvruchten zijn niet alleen lekker, maar ook een gezonde en plantaardige bron van eiwitten. Met de nieuwe campagne zetten we onze merkkracht in om de eiwittransitie in Nederland te versnellen, door te laten zien hoe makkelijk én lekker het is om peulvruchten toe te voegen aan je dagelijkse maaltijd. In Scandinavië zien we dat het kan: dit type handzame en kleurrijke verpakking heeft het peulvruchtenschap daar nog meer aantrekkingskracht gegeven. Dit inspireerde ons om het naar Nederland en België te brengen.' 

Wouter Voges, creative director bij DDB Amsterdam: “Deze nieuwe stap van Hak wilden we op een pakkende manier communiceren. Uiteraard met de typische Hak tone of voice en de vaste gezichten Elise Schaap en Meneer In ’t Veld. De vele redenen om het nieuwe pakje van Hak te pakken is de rode draad door alle communicatie uitingen.'

Hak introduceert de nieuwe verpakkingsvorm naast de bekende glazen pot en populaire stazak. De peulvruchtenverpakking is gemaakt van innovatief materiaal, waarvoor Hak een samenwerking is aangegaan met verpakkingsspecialist SIG Group. Dankzij een hoog gehalte aan plantaardige materialen heeft de verpakking een zeer lage CO2-voetafdruk. De peulvruchten van Hak-in-Pak zijn verkrijgbaar in formaten van 200 ml. en 400 ml. met een consumentenadviesprijs(1) van respectievelijk 0,99 en 1,29. 

Op dit moment worden de peulvruchten en mais van Hak-in-Pak nog tijdelijk buiten Nederland geteeld en verpakt. Omdat Hak de verpakkingslijn nu nog niet zelf kan produceren, heeft de groenten- en peulvruchtenfabrikant daarvoor een samenwerking gezocht met Europese partners. Hak is van plan om zo snel mogelijk, in lijn met haar strategie, ook de producten van Hak-in-Pak zo dichtbij mogelijk en duurzaam gecertificeerd te telen en ook lokaal te produceren.
(PvWK, beeld: Hak)


voetnoot:
(1) De retailers bepalen de winkelprijzen, HAK heeft hier slechts een beperkt adviserende rol in 

Credits
Opdrachtgever: Hak (Nicole Freid en Yolanda van Grootel)
reclamebureau: DDB Amsterdam
productiemaatschappij/regie: Holy Fools - Jelle de Jonge
edit: Martin Heijgelaar
online/Grade: Crabsalad  
sound: Earforce 
fotografie: Marc van OenePeter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

Whitepapers


 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken