FonQ en Naduvi bundelen krachten

FonQ en Naduvi bundelen krachten
 • Food-en-retail
 • 7 mrt 2024 @ 09:45
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • WebwinkelKlanten

Webshops FonQ en Naduvi gaan samen en Itai Gross neemt het stokje over als ceo. Door de strategische overname van FonQ zullen de twee gevestigde Home & Living-merken elkaar verder versterken, is de verwachting. Beide merken blijven bestaan met elk hun eigen positionering.

Afgelopen jaren heeft FonQ naar eigen zeggen een krachtig Home & Living merk gebouwd 'met een verfijnde klantreis', waarbij Naduvi ingezet heeft op 'het ontwikkelen van een technisch vooruitstrevend ecosysteem waarbij leveranciers zonder tussenkomst van een warehouse direct aan klanten kunnen leveren'.

'Door gezamenlijke schaal en competenties zal er meer focus komen op een onderscheidend assortiment en klantreis in Home & Living', stelt de nieuwe ceo Gross (foto).

Nieuwe CEO
Al tijdens de overname is besloten om Gross aan te stellen als ceo. Hij volgt Jeremiah Albinus op, die deze rol bijna vier jaar heeft vervuld en het stokje overdraagt. Gross heeft jarenlange ervaring in de Home & Living industrie. Als oprichter van Naduvi heeft hij een sterke infrastructuur ontwikkeld zonder tussenkomst van een warehouse en met directe levering aan de consument. In het verleden was hij mede-oprichter en co-ceo van Westwing Benelux.

Aanvullende competenties
Gross: 'FonQ is een prachtig merk, met een sterke propositie. Met de gezamenlijke schaal, de competenties en technologie die Naduvi brengt, kunnen we dit commercieel versterken. Ik kijk er naar uit om samen met collega’s, leveranciers en partners verder te bouwen aan het fundament wat FonQ in de afgelopen jaren heeft neergezet.'

Het stokje
'Na 16,5 jaar FonQ waar ik de reis van stagiair tot ceo heb gemaakt en het merk opgebouwd heb, is het goed om dit moment aan te grijpen om het stokje over te dragen en iemand met een frisse blik naar de onderneming te laten kijken. In de gesprekken met Naduvi zag ik in Itai een sterke opvolger met de juiste achtergrond. Ik heb veel zin in de volgende uitdaging die hierna gaat komen, maar na een aantal intensieve jaren neem ik eerst tijd voor mijzelf', licht Albinus toe.

Competitief sterk blijven
Ad Scheepbouwer, voorzitter van de raad van commissarissen, vertelt MarketingTribune tenslotte: 'We zitten in een uitdagende markt, waarin het van belang is dat FonQ competitief sterk blijft. Deze overname draagt daar zorg voor. We hebben als RvC vertrouwen dat de competenties van Itai en het team van Naduvi de onderneming zal versterken. We respecteren Jeremiah zijn besluit en willen hem bedanken voor zijn inzet en de prettige samenwerking door de jaren heen. We wensen hem veel succes voor de toekomst.'

Itai is per direct begonnen als ceo, meldt de tandem. Zowel Jeremiah als Itai zijn en blijven aandeelhouder van de combinatie.
(PvWK)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken