Wooning langer hoofdsponsor Zesdaagse

Wooning langer hoofdsponsor Zesdaagse
 • Sponsoring
 • 13 nov 2018 @ 00:17
 • 15521 x gelezen
 • Link
 • Redactie Sponsoring
  Redactie Sponsoring

  Redactie
  MarketingTribune
 • SportmarketingSponsorshipEvenementSport

Hoofdsponsor Wooning Keukens en Badkamers verlengt zijn overeenkomst met Rotterdam Ahoy als naamgevend sponsor van de Zesdaagse met drie jaar tot aan de 40e editie in 2022. Het wielerevenement gaat verder onder de naam Wooning Zesdaagse.

Van 3 t/m 8 januari 2019 vindt in Ahoy de 37e editie plaats. Vandaag werd het rennersveld bekend met daarin geduchte uitdagers en vele oud-winnaars als Kenny De Ketele, Moreno de Pauw, Christian Grasmann, Albert Torres, Sebastian Mora en Niki Terpstra.

'Al in januari gaf Wooning aan met ons in gesprek te willen over verlenging van het huidige driejarige contract', zegt Jolanda Jansen, directeur van organisator Rotterdam Ahoy. 'We zijn ongelooflijk enthousiast dat Wooning ons het vertrouwen heeft gegeven nu al een nieuwe overeenkomst te willen sluiten tot en met de editie van januari 2022. Het is een bijzonder goed nieuws voor ons en vele wielerliefhebbers met ons dat de komende jaren topwielrennen te zien blijft in Ahoy.'

Kijkspektakel

Wim van Dijk, directeur van Wooning, geeft aan dat het concern zich enorm verbonden voelt met Rotterdam, Ahoy en het baanwielrennen. 'We zijn sportliefhebbers en zien in de Wooning Zesdaagse een uitgelezen kans onze bekendheid in Rotterdam en omstreken verder te vergroten. Om elk jaar te beginnen met een dergelijk top-evenement, zowel qua sport als qua organisatie en kijkspektakel, is iets waar wij enorm trots op zijn en veel zin in hebben.'

Rotterdam Ahoy en Wooning hebben zich ten doel gesteld om gezamenlijk verder te investeren in het sportieve aspect van de Wooning Zesdaagse om daarmee het evenement nog meer prestige te geven op de jaarlijkse wielerkalender.

Breed rennersveld

Het rennersveld bij de elite mannen is een uitgebalanceerd geheel van dertien koppels. Eerder werd al bekend dat Europees kampioenen De Ketele - Ghys, Zesdaagse van Londen-winnaars Havik-Stroetinga en het verrassende tandem Terpstra-Boudat als favorieten aan de start zullen staan, maar ook Theo Reinhardt, wereldkampioen koppelkoers is van de partij om samen met Christian Grasmann (oud-winnaar en vorig jaar tweede in Ahoy) een gooi naar het eremetaal te doen.

Titelverdediger Moreno De Pauw, vorig jaar oppermachtig aan de zijde van Kenny De Ketele, keert voor sponsor Van der Valk terug naar Ahoy met Pim Ligthart, de Noord-Hollandse hardrijder die ook weet wat het is om een zesdaagse te winnen. Podiumkandidaten zijn verder het ijzersterke Deens duo Lasse Norman Hansen - Niklas Larsen, het Poolse team Staniszewski-Pszczolarski en de Spaanse oud-winnaars Albert Torres en Sebastían Mora.

Voor Team Roompot-Charles verschijnt Jan Willem van Schip met Stijn Steels aan de start en voor sponsor Calex staat voormalig Nederlands kampioen Ramon Sinkeldam met een nog te bevestigen koppelmaat aan de meet. Het rennersveld wordt gecomplementeerd door de laatste winnaars van de Hart van Holland Talents Cup voor renners onder 23 jaar: Jules Hesters en Bryan Boussaer, de eveneens debuterende Maikel Zijlaard aan de zijde van routinier Nick Stöpler en Nederlands uurrecordhouder Dion Beukeboom met gerenomeerd pistier Melvin van Zijl.Redactie Sponsoring

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 22 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

 • MarketingTribune.nl/sponsoring biedt essentiële achtergrondinformatie over de Nederlandse sponsorindustrie. Voor decisionmakers, zowel in het bedrijfsleven als bij organisaties op sport, cultureel, entertainment, media en maatschappelijk gebied.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken