[Mijn marketing] Roby Hormis: ‘Bij Ajax draait alles om talent en dat zie je terug in het succes'

[Mijn marketing] Roby Hormis: ‘Bij Ajax draait alles om talent en dat zie je terug in het succes'
  • Algemeen
  • 3 mei 2021 @ 12:10
  • Link
  • Lucas Boon
    Lucas Boon

    redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Marketing

Roby Hormis (30) is medeoprichter van Tosti Creative in Amsterdam. Het wordt tijd dat we reclame inzetten als onderdeel van de oplossing en niet als onderdeel van het probleem, vindt hij. ‘Er gaat teveel creativiteit verloren aan puur het verkopen van producten.’

Gevolg

Bij Tosti Creative zien we reclame niet als doel, maar als gevolg. We vinden het belangrijk om interessant of spannend werk te maken waar mensen echt iets aan hebben en graag over praten. Zoals bijvoorbeeld Reclame voor Horeca.

Eigen tempo

Het afgelopen coronajaar zijn we bij Tosti in een vrij rigide systeem van werken terechtgekomen, terwijl niet iedereen hetzelfde in elkaar steekt. Mijn collega’s en ik zijn erachter gekomen hoe ons systeem werkt en waar we ieder behoefte aan hebben. We hebben als gevolg daarvan onbeperkt vakantiedagen ingevoerd. Zo kan iedereen zijn eigen tempo bepalen.

Talent

Ajax is een ijzersterk merk dat dicht bij zijn DNA blijft. For the future. De voetbalclub is gefocust op talent en durft daar ook risico voor te nemen en pijn te lijden. Geld, tijd, de plek op de ranglijst: alles wijkt voor talent en het succes is daar een gevolg van.

Stoma

De campagne waarin Hema een model met een stoma liet zien, vind ik erg mooi. Zo'n klein en oprecht gebaar, passend bij de kern van het merk: er voor iedereen zijn.

Vertrouwen

Daniel Nagel en Brechtje Hassing van de gemeente Amsterdam zijn mijn favoriete marketeers. We werken al een tijd samen aan problemen waar de stad tegenaan loopt, waarbij wij als bureau alle vrijheid krijgen. Zij werken echt vanuit een basis van vertrouwen.

Oplossing

Ik vind het zonde dat veel creativiteit verloren gaat aan reclame voor het verkopen van producten, waar bijvoorbeeld de planeet juist onder te lijden heeft. En dat terwijl onze industrie zoveel creativiteit en oplossingsvermogen in zich heeft. Ik denk dat het tijd wordt dat we onze creativiteit inzetten als onderdeel van de oplossing en niet als onderdeel van het probleem.

In Mijn Marketing vragen we vakgenoten naar hun marketingfavorieten, ergernissen en uitdagingen. De rubriek verschijnt iedere maandag en donderdag online en tweewekelijks in print.

Lucas Boon

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl: presenteert en duidt het brede palet aan ontwikkelingen in het vakgebied marketing.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken