Tony’s Chocolonely: wat is (on)eerlijk?

Tony’s Chocolonely: wat is (on)eerlijk?
 • Bureaus
 • 16 sep 2020 @ 16:56
 • Link
 • Lucas Boon
  Lucas Boon

  redacteur
  BBP Media - MarketingTribune
 • FoodCampagnes

In Nederland is het verhaal van Tony's Chocolonely inmiddels bekend, maar dat geldt (nog) niet voor het buitenland. Tijd om daar verandering in te brengen, vindt het chocolademerk, dat vandaag samen met creatief bureau Herc en acteur Idris Elba een nieuwe internationale campagne lanceert.

Het bureau uit Amsterdam (sinds 2018) ontwikkelde een 'creatief manifest' voor Tony's, met in de hoofdrol (de stem van) de Britse acteur en spoken word-artiest Idris Elba. In de film, zoals Herc dit noemt, wordt benoemd wat fair en wat unfair is, zoals bijvoorbeeld kinderen werkzaam in de internationale cacao-industrie.

Rogier de Bruin, medeoprichter en creative director van Herc, zegt: 'Tony's Chocolonely is een briljant merk met een bijzondere missie. Met de ambitie om zijn boodschap ook in andere markten te introduceren en verspreiden, vroeg het merk ons om een helder manifest dat het motto 'chocolate, serious about people' duidelijk verbeeldt. We hebben vervolgens het merk -Tony's maakt geen reclame- vertaald in contrastrijke 'eerlijke' en 'oneerlijke' scenes. Precies zoals Tony's is: vrolijk en serieus tegelijk.'

Emilio de Haan, net als De Bruin oprichter en creative director, vult aan: 'En waarom Idris Elba? Hij past bij het merk. Zijn moeder komt uit Ghana, samen met Ivoorkust de hoofdbron van de cacaobonen. Én zijn hart ligt bij het verbeteren van de levens daar, dus de missie van Tony’s spreekt hem erg aan.'

Thecla Schaeffer, chief marketing officer van Tony's Chocolonely, zegt: 'Voor mij is het heel simpel: Herc begrijpt de huidige en culturele tijdgeest als geen ander en weet communicatiestrategieën te vertalen in kleurrijk, uitgesproken creatief werkt. Precies wat Tony's nodig heeft.'Lucas Boon

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


 • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken