COC en Nivea samen tegen pesten en uitsluiting op school

COC en Nivea samen tegen pesten en uitsluiting op school
 • Content
 • 20 jun 2024 @ 13:19
 • Link
 • Michiel van Zaane
  Michiel van Zaane

  Allround Redacteur
  BBP Media
 • Geen tag

Om elke school een prettige plek te maken voor iedereen, ongeacht afkomst of seksuele geaardheid, slaan COC Nederland en huidverzorgingsmerk Nivea de handen ineen. De partijen zetten in op inclusieve kinderboeken om meer begrip te kweken.

Onderzoek van Movisie toont aan dat seksuele geaardheid en afkomst de basis vormen van de meeste meldingen van discriminatie. Hetzelfde onderzoek laat zien dat discriminatie vermindert en begrip voor diversiteit groeit door empathie, inleving en het stellen van sociale normen. Wanneer kinderen situaties zien of lezen waarin inclusie en acceptatie de norm zijn, nemen zij deze sociale normen eerder over. Daarom verdiepen COC Nederland en Nivea hun samenwerking en zetten in op inclusieve kinderboeken, met als doel van elke school een veilige plek te maken voor iedereen.

Boeken
‘Het onderzoek bewijst dat het vergroten van inleving en empathie, maar ook blootstelling aan situaties waarin culturele-, etnische-, gender- en seksuele diversiteit de norm is, zorgt voor meer acceptatie en daarmee minder discriminatie’ stelt Freek Janssens, projectleider Jongeren & Onderwijs bij COC Nederland. ‘Daarom is het zo belangrijk om een divers aanbod aan kinderboeken te hebben op school, waar sociale normen centraal staan. Zo helpen we om de belevingswereld van kinderen breder in te kleuren en de weg vrij te maken voor acceptatie en respect.’

Lespakketten
Als onderdeel van het doorlopende programma dat gaat over veilig en vrij jezelf kunnen zijn op school, stelt COC Nederland pakketten beschikbaar voor basisscholen. De pakketten zijn dit najaar te bestellen en bevatten onder andere inclusieve lees- en prentenboeken. Omdat niet alle kinderen diversiteit en inclusiviteit als norm meekrijgen, vindt Nivea het belangrijk dat alle scholen hier aan mee kunnen doen. Vorig jaar deden 1850 basisscholen mee aan dit initiatief, en dit jaar is het doel om 2250 scholen te bereiken, ongeveer een derde van alle basisscholen in Nederland. De samenwerking met Nivea zorgt er mede voor dat COC Nederland deze pakketten kosteloos aan scholen kan aanbieden. 

Karin de Koning, country manager Benelux bij Beiersdorf: ‘Het belangrijke werk van COC Nederland sluit haarfijn aan bij de missie van Nivea: Be Proud In Your Skin. Wanneer je leest, leer je meer van de wereld om je heen. Door te lezen over inclusie leren we de volgende generatie ruimte te maken en open te staan voor elkaar. Zo creëren we met elkaar een inclusievere samenleving.’

Michiel van Zaane

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


 • MarketingTribune.nl/content geeft elke dag inzicht en duiding over de geïntegreerde inzet van (relevante) content voor het realiseren van duurzame klantrelaties (b2b en b2c). Content marketing is de bindende strategie om op het juiste moment met de juiste content op het juiste kanaal met een klant in contact te staan.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken