Strategisch design consultancy Manyone opent kantoor in Nederland

Strategisch design consultancy Manyone opent kantoor in Nederland
 • Design
 • 26 sep 2019 @ 07:00
 • 12033 x gelezen
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • PersonaliaOvername

Het Deense strategisch design consultancy Manyone opent een kantoor in Rotterdam. Het bedrijf is opgericht door oud-medewerkers van het Deense strategisch ontwerpbureau Designit. Lennard Hulsbos wordt Managing Partner.

Manyone streeft ernaar om middels een combinatie van organische groei en strategische acquisities binnen vijf jaar uit te groeien naar operatie van 500 man wereldwijd.

Lennard Hulsbos, voorheen Head of Consulting voor Iris, Strategy Lead bij Designit en nu Managing Partner Manyone Nederland: ‘Manyone’s aanpak kenmerkt zich door een focus op design die gericht is op schaalbaarheid en executie. Het bedrijf is gestructureerd vanuit de filosofie dat de huidige maatschappij vraagt om snelle, experimentele, maar tegelijkertijd ook gevalideerde en implementeerbare pilotprojecten en proof of concepts die constante groei voor klanten mogelijk maken. Manyone helpt partijen met het ontwikkelen van een visie, het uitwerken van scenario's, het bouwen van capabilities en touchpoints middels adaptief (systeem-)design.’

Oprichters David Fellah (oud oprichter & CEO Designit), Lasse Jensby Dahl (voormalig Global CSO Designit) en Jens Martin Skibsted hebben de afgelopen tien maanden vier specialistische design consultancies overgenomen in Scandinavië en nu breiden ze uit naar Nederland.

Manyone wil designconsultancyindustrie opschudden

Hulsbos: ‘Ik ken David al jaren en het is voor mij een absolute eer om dit project hier in Nederland te mogen opzetten. Het is natuurlijk niet toevallig dat dit soort industrie-iconen naar Nederland in het algemeen en Rotterdam in het bijzonder kijken als ze een springplank zoeken voor hun ambities. Onze rijke traditie, gezonde ambities en internationale outlook, maken ons bij uitstek de plek om vanuit hier de designconsultancyindustrie op te schudden.'

Fundering Manyone

Fellah: ‘We bouwen aan een consultancy nieuwe-stijl die gekenmerkt wordt door twee pilaren die nauw met elkaar verbonden zijn: onafhankelijkheid en aanpassingsvermogen. Een onafhankelijke organisatie die is opgebouwd rond het idee dat je snel, effectief en behendig moet kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen - of dat nou baanbrekende technologie is als 5G of oplossingen voor de klimaatcrisis - heeft by design een voorsprong op concurrenten die re-actief denken. Ons model is gemaakt voor deze tijd.’

De fundering voor Manyone, dat zich onder meer zal specialiseren in design voor mobility, infrastructure en healthcare, werd tien maanden geleden gelegd met de aankoop van de bedrijven THINK en Skibsted Ideation. Recentelijk werd ook het in Kopenhagen gevestigde Molamil ingelijfd evenals Boris Design Studio in Hong Kong. Momenteel telt Manyone meer dan 100 mensen verspreid over kantoren in Kopenhagen, Aarhus, Hong Kong, Rotterdam en Stockholm.

 

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/design biedt marketeers, communicatieprofessionals en designers nieuws, informatie en praktijkverhalen over en visies op design in het algemeen, maar richt zich met name op packaging-, corporate-, online- en product design.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken