Auto Trader en Porsche introduceren occasionplatform

Auto Trader en Porsche introduceren occasionplatform
 • Food-en-retail
 • 19 aug 2014 @ 10:23
 • 20919 x gelezen
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • VerdienmodellenWebKlantenservice

Auto Trader en Porsche introduceren een nieuw occasionplatform: PorscheTrader.nl. Autobedrijven, handelaren en particulieren bieden op de site occasions aan voorzien van een onafhankelijk keuringsrapport van een officiële Porsche dealer.

Porsche Trader is het eerste occasionplatform dat bij de advertentie een objectief keuringsrapport plaatst. Dit geeft de koper zekerheid en vertrouwen door het inzichtelijk maken van de staat van de Porsche. Technische discussies met de verkoper worden zo voorkomen.

Liefhebbers
Jan Wouter Kleinjan, Managing Director Auto Trader & Publisher Auto: ‘Het initiatief voor Porsche Trader is geboren na het verzoek van Porsche om tot een exclusief occasionplatform voor liefhebbers te komen. Daarbij was er ook de wens om via een aankoopkeuring meerwaarde aan gebruikte Porsches te bieden. Omdat wij de kennis en het multimediale bereik hebben om dit soort unieke ideeën te verwezenlijken, heeft Auto Trader dit exclusief voor Porsche gerealiseerd.’

Controlepunten
De verkoper brengt de occasion naar een officiële Porsche dealer naar keuze, waar deze onderworpen wordt aan een uitgebreide keuring op 80 controlepunten. Er wordt gekeken naar o.a. voertuigdocumentatie, motorruimte, vloeistoffen, banden, staat van in- en exterieur en aandrijving. Ook een proefrit maakt deel uit van de keuring. Op basis van alle 80 punten wordt een objectief rapport, de “Porsche Verkoopkeuring”, opgesteld zonder waardeoordeel die bij de advertentie wordt geplaatst. De verkoper krijgt samen met het rapport een unieke keuringscode, waarmee hij of zij de advertentie kosteloos exclusief op AutoTrader.nl en PorscheTrader.nl plaatst en er een koppeling wordt gemaakt met het keuringsrapport. De omschrijving en de foto’s zijn van de aanbieder zelf.

Kosten
De Porsche Verkoopkeuring is twee maanden geldig en kost 199 euro. Hiervan wordt 100 euro gereserveerd voor de koper in de vorm van een waardecheque. Deze is voor zes maanden in te wisselen bij een officieel Porsche Centrum voor het laten uitvoeren van een servicebeurt of voor aanschaf van onderdelen of accessoires. Als de verkoper besluit om de advertentie te verwijderen voordat de Porsche is verkocht, ontvangt hij 100 euro retour in de vorm van de waardecheque.

Porsche Approved Occasions
Het aanbod van Porsche Trader omvat ook de occasions van de Nederlandse Porsche Centra. Deze hebben een sluitende historie, zijn uitgebreid gecheckt en worden geleverd met een jaar fabrieksgarantie.
 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken