Tens Media brengt historisch en compleet V&D boek uit

Tens Media brengt historisch en compleet V&D boek uit
 • Food-en-retail
 • 25 mei 2016 @ 14:51
 • Link
 • Redactie Food en Retail
  Redactie Food en Retail

  Redactie
  MarketingTribune
 • ZakelijkPrintWinkelen

Vanaf vandaag ligt het boek over de geschiedenis van V&D in de winkels. Het boek Vroom & Dreesmann geeft een uitgebreid overzicht van de V&D-historie en het verhaal achter het warenhuis waarmee iedere Nederlander is opgegroeid. Het boek beschrijft de hele geschiedenis van V&D van het begin tot het einde. Vakgenoot Richard Otto (foto) en historicus Philippe Hondelink hebben hiermee een mooie en voor marketeers en retailers leerzame prestatie geleverd.

Het boek over Vroom & Dreesmann is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over het ontstaan van het warenhuisconcern en benieuwd is naar V&D- weetjes, -feiten en -cijfers en naar markante momenten uit bijna 129 jaar detailhandelshistorie. 

V&D-historicus Hondelink legt in dit boek de nadruk op de ontstaansgeschiedenis en de rol van beide oprichters Anton Dreesmann en Willem Vroom daarbij. Wat maakte hen succesvolle ondernemers en de pioniers die V&D hebben laten uitgroeien tot warenhuisketen? Uiteraard is er ook aandacht voor de grote bloeiperiode van het bedrijf, voor de V&D-families, de ontwikkeling van het assortiment, het V&D internaat en natuurlijk ook het einde met het faillissement op 31 december 2015 en de definitieve sluiting van de filialen. Naast de Vroom & Dreesmann-warenhuizen zal in het boek ook het Vendex-concern aan bod komen. Vendex International NV behoorde in de jaren tachtig tot één van de grootste internationale retailconcerns. Philippe Hondelink heeft samen met merkendeskundige en uitgever Richard Otto de meer dan 100 merken en winkelketens van dit retailimperium ontleed, waaronder Vendet, Vendorado en Torro.

Over Philipppe Hondelink
Drs. Philippe Hondelink (1965) uit Groningen is historicus en afgestudeerd op de ontstaansgeschiedenis van Vroom & Dreesmann. Daarnaast is hij bij de start van zijn studie met een bijbaan begonnen bij V&D Groningen. Daar heeft hij gedurende zes jaar op vrijwel alle afdelingen van het Groningse warenhuis gewerkt en zo het bedrijf van binnenuit leren kennen. Vanaf eind 1986 is hij al bezig met de geschiedenis van Vroom & Dreesmann en hij heeft inmiddels een grote verzameling V&D-memorabilia opgebouwd. In 1987 was hij betrokken bij de festiviteiten rond 100 jaar V&D en was hij medeauteur van het speciale 100-jarig jubileumnummer van het Vroom & Dreesmann Magazine. Sindsdien heeft hij met regelmaat gepubliceerd over het onderwerp Vroom & Dreesmann, de oprichters, de onderneming en over verschillende aspecten van de Nederlandse detailhandel.

Over Richard Otto
Richard Otto (1975) uit Hilversum is veelzijdig mediaondernemer met een passie voor merken. Begin jaren ’90 liep Otto stage bij de V&D  en het enthousiasme van het personeel  is hem altijd bijgebleven.  De afgelopen jaren heeft hij onder meer marketingsite MobileMarketing.nl (sinds 2013 onderdeel van Adformatie) en omroepplatform Spreekbuis.nl opgezet. Tevens is hij initiatiefnemer en uitgever van dit boek en bestseller ‘Verdwenen Merken’. Naast het uitbrengen van diverse mediaconcepten is Otto actief als adviseur op gebied van (mobile) marketing en publishing.  (PvWK)


 

Uitgave 1e druk mei 2016
432 pagina's - paperback met (kleuren) illustraties
ISBN 9789082367621
Prijs €19,95 (Uitgeverij Tens Media). 
Verschijningsdatum: 25 mei 2016.

Het boek is te oa te koop bij boekwinkels en via de uitgever: Tensmedia.nl/VroomenDreesmann

 

Redactie Food en Retail

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken