Nederland gaat overzee met sushi-waardige plantaardige 'Vegan ZeaStar'

Nederland gaat overzee met sushi-waardige plantaardige 'Vegan ZeaStar'
 • Food-en-retail
 • 25 nov 2019 @ 08:28
 • 10277 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • FoodKlanten

Een jaar na de Nederlandse lancering gaat Vegan ZeaStar internationaal. De sensationele 100% plantaardige sashimi werd direct na introductie een internet-hit waardoor het bedrijf onmogelijk aan de vraag kon voldoen. De volgende stap is de Engelse markt.

Er volgde een jaar van opschalen en productverbeteringen, waaronder de toevoeging van plantaardige Omega3 olie. Vandaag zet Vegan ZeaStar de stap over internationale wateren: het Verenigd Koninkrijk is als eerste aan de beurt.

Plantaardige vis?
De makers van Vegan ZeaStar sashimi, Vegan Finest Foods, hebben jaren gewerkt aan een vegan visproduct dat naar eigen zeggen nu de concurrentie aankan met verse zeevis, zonder compromissen qua smaak, kwaliteit en textuur. 'De zoektocht was succesvol en resulteerde in twee revolutionaire producten: No Tuna en Zalmon. Het geheim? Tapiocazetmeel en glucose uit zeewier. Recent zijn er een paar tweaks aan de producten gemaakt waar zowel sushi chefs als consumenten blij mee zullen zijn: het product is perfect passend gemaakt voor het rollen van sushi in 20 cm norivellen en heeft extra gezondheidsvoordelen en een nog betere smaak dankzij de toevoeging van Omega 3 uit lijnzaad- en koolzaadolie', aldus de enthousiaste makers.

Al het goede van vis, niets van de nadelen
Sashimi is een traditioneel Japans gerecht van dungesneden rauwe vis dat de laatste jaren immens populair is geworden in de Westerse wereld. Door de slechte ecologische stand van tonijn en zalm (beide soorten worden volgens de plantaardige sashimi-makers overbevist) wordt sashimi echter in toenemende mate een omstreden gerecht. Een plantaardig alternatief van hoge kwaliteit betekent daarom een doorbraak voor Japanse favorieten als sushi, sashimi en nigiri.

Vraag naar plant-based door het dak
De interesse in echt lekkere, 100% plantaardige producten neemt wereldwijd in rap tempo toe, melden de makers: 'Consumenten hebben daar diverse redenen voor: positief effect op de eigen gezondheid, ecologische voetafdruk verkleinen, de klimaatverandering die grotendeels toegeschreven wordt aan de productie van dierlijk voedsel en het niet willen bijdragen aan overbevissing – volgens diverse recente wetenschappelijke studies zijn de oceanen in 2048 leeggevist als visserij in het huidige tempo doorgaat. Als producent en distributeur van plantaardige alternatieven merkt Vegan Finest Foods uit eigen ervaring dat er een verschuiving plaatsvindt in consumentengedrag.'

Benieuwd naar de smaak?
In Nederland staat Vegan ZeaStar sashimi al op het menu van de Vegan Junk Food Bars in Amsterdam en in Rotterdam. Daarnaast komen de producten in de loop van 2020 ook in de Nederlandse supermarkten te liggen. Engelsen krijgen binnenkort ook de kans: distributeur van Aziatische kwaliteitsproducten JFC lanceert Vegan ZeaStar sashimi in winkels en restaurants in het Verenigd Koninkrijk.
(PvWK)


Over Vegan ZeaStar
'Vegan ZeaStar (voorheen SeaStar) producten worden gemaakt door Vegan Finest Foods: een samenwerking tussen Vegan XL en de Vegan Junk Food Bar uit Nederland.'

(bron: VZS)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events
 • ✔ Gratis tablet versie

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken