[video] 16 juni Sandenburg Breakfast Meet-up: Amsterdamse makers

[video] 16 juni Sandenburg Breakfast Meet-up: Amsterdamse makers
 • Food-en-retail
 • 15 jun 2020 @ 17:43
 • 19935 x gelezen
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • MarketingPromotieMarketingcommunicatie

Dinsdag 16 juni 2020 in de Breakfast Meet-up i.s.m. MarketingTribune zitten tussen 9-10u aan de ontbijttafel vier bijzondere bouwers aan het merk Amsterdam: Maya Janssen (Amsterdam & partners), Maria Nguyen (TU Delft), Iris Nijenhuis (Amsterdam Fashion Institute) en Frederik Roijé (Design Academy Eindhoven). Kijk mee!

Via onderstaand venster kunt u dinsdag 16 juni 2020 de live stream ontbijtsessie tussen 9.00 – 10.00 uur zien!

Om de veelzijdigheid van de makers en ontwerpers uit Amsterdam te vieren, organiseert Sandenburg concept creation samen met MarketingTribune een nieuwe live stream ontbijtsessie. Aanleiding vormt de lancering van de 'I amsterdam' webshop. Dit platform presenteert het kleurrijke en gevarieerde aanbod uit Amsterdam en de regio met meer dan 1000 bijzondere cadeau items. Van een Nederlands ontwerp gemaakt door lokale ontwerpers tot ambachtelijke producten met een verhaal. Creatieve designs en unieke producten van goede kwaliteit. Host Rupert Parker Brady en sidekick Markus Konings hebben de volgende vier gasten uitgenodigd voor de Sandenburg Breakfast Meet-up uitzending:

Maya Janssen is adjunct directeur Amsterdam & partners met verantwoordelijkheid voor data en marketingstrategie. Als data-gedreven merkstrateeg met een trackrecord bij NBTC, Holland Casino en Nederlandse Spoorwegen brengt Maya heel veel kennis aan tafel voor de ontwikkeling en implementatie van effectieve strategieën en programma’s. De producten die Amsterdam & partners presenteert en produceert stimuleert het gesprek over wat Amsterdam zo geweldig maakt. Van de uitzonderlijke lichting internationaal talent in de stad tot vooruitstrevende initiatieven op het gebied van duurzaamheid. De I amsterdam Store bij Amsterdam Centraal verkoopt producten van lokale ontwerpers, merken en ondernemers die het innovatieve karakter van de stad onderstrepen. 

Maria Nguyen (TU Delft) is medeoprichter van CRE8, een winkel én werkplaats midden in Amsterdam. Hier worden bijzondere cadeaus met digitale productietechnieken gemaakt door jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt. Met 3D printen en lasersnijden worden van alles gemaakt door deze digitale ambachtslieden: van unieke sieraden tot personaliseerbare kinderproducten, CRE8 werkt ook in opdracht van klanten in het maken van prototypes, maquettes, unica’s en kleine serieproducties. Industrieel ontwerper Maria Nguyen verzorgt de marketing en communicatie en begeleidt de jongeren.

Iris Nijenhuis (Amsterdam Fashion Institute) is bekend van de laser cutting techniek die ze heeft ontwikkeld waarbij losse puzzelstukjes van textiel de basis vormen voor het ontwerpproces. Ze ontwikkelt en verkoopt draagbare items die zijn gecreëerd door verschillende soorten textiel met de lasercutter in puzzelstukken te snijden en met de hand in elkaar tot kettingen, armbanden en oorbellen te puzzelen. Haar sieraden zijn echte ‘conversation starters’. De kopers, veelal toeristen die Amsterdam bezoeken, zijn verrast door het draagcomfort, doordat het van textiel is gemaakt is het super lichtgewicht.

Frederik Roijé (Design Academy Eindhoven) is de ontwerper achter de 'Wall of Flame', de 'SkyL!ght' en vele andere designproducten. Hij zoekt naar producten die gezamenlijk herkenning oproepen om het vervolgens weer een andere invulling te geven. Zo maakt hij graag de eigentijdse vertaalslag naar een object dat iedereen kent om ze op seriematige wijze te produceren. Zijn woon- en werkplaats Amsterdam is een grote inspiratiebron. De fruitschaal ‘Metrobowl’ is daar een bekend voorbeeld van. Naast productontwerp voor zijn eigen lijn, richt Frederik zich ook steeds meer op interieur. 

Deze streaming broadcast is een initiatief van Sandenburg concept creation i.s.m. MarketingTribunePeter van Woensel Kooy

Laatste reacties

ISMI

van shoppers kopers maken

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken