Start-up Northern Wonder lanceert koffie zonder koffiebonen: Coffee Free Coffee

Start-up Northern Wonder lanceert koffie zonder koffiebonen: Coffee Free Coffee
 • Food-en-retail
 • 28 sep 2022 @ 08:15
 • Link
 • Nanny Kuilboer
  Nanny Kuilboer

  redactie MarketingTribune
  BBP Media - MarketingTribune
 • MaatschappijFood

De Nederlandse start-up Northern Wonder lanceert Coffee Free Coffee. Dit nieuwe product heeft de smaak en de geur van koffie, bevat cafeïne en wordt op dezelfde manier gezet, maar bevat alleen niet-tropische ingrediënten.

De start-up ontwikkelde de boonloze koffie omdat gewone koffie een grote veroorzaker is van ontbossing: volgens het WWF staat de koffieteelt op de 6e plaats en de Nederlandse consument is met 18 m2 bos per jaar per inwoner Europees koploper in ontbossing.

 

Nederlandse consument is met 18 m2 bos per jaar per inwoner Europees koploper in ontbossing

 

In plaats van koffiebonen bevat Coffee Free Coffee daarom onder meer lupineboon, kikkererwt en zwarte bes. Er zijn vier varianten te koop via de webshop: filtermaling en composteerbare Nespresso-compatible cups, allebei verkrijgbaar met en zonder cafeïne.

 

In de Coffee Free Coffee zit onder meer lupineboon, kikkererwt en zwarte bes

 

David Klingen, CEO Northern Wonder (foto): ‘Behalve dat de door Northern Wonder gebruikte ingrediënten geen bijdrage leveren aan ontbossing is ook de footprint van de boonloze koffie minder milieubelastend dan die van gewone koffie. Het product scoort een stuk milieuvriendelijker op aspecten als water- en landgebruik en reist beduidend minder kilometers. Er bestaan al een heleboel impactvolle initiatieven in de koffiewereld om ontbossing tegen te gaan, maar wij zetten de koffiewereld hiermee echt op zijn kop. We dachten: als voedseltechnologen vleesvervangers kunnen maken, dan moet het ook mogelijk te zijn om koffie te zetten zonder koffiebonen. Belangrijk uitgangspunt was dat iedereen zijn eigen geliefde koffieritueel kan voortzetten, maar nu zonder de bittere nasmaak van ontbossing. Wij gaan er voor zorgen dat Coffee Free Coffee over een paar jaar net zo ingeburgerd is als vleesvervangers.’

Coffee Free Coffee is verkrijgbaar via de website van Northern Wonder.

Nanny Kuilboer

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken