Carlo van Lienden (RTL Late Night) naar Blue Circle

Carlo van Lienden (RTL Late Night) naar Blue Circle
 • Media
 • 10 mrt 2016 @ 15:22
 • 16343 x gelezen
 • Link
 • Redactie Media
  Redactie Media

  Redactie
  MarketingTribune
 • StrategieMakersTelevisiePersonalia

Blue Circle breidt uit. Naast de productie van 'factual' en regulier entertainment gaat de tv-producent zijn focus nog meer richten op dagelijkse programma’s. Vanwege die uitbreiding is Carlo van Lienden (RTL Late Night) aangesteld als Director of Daily's.

Blue Circle produceert in opdracht van RTL 4 de dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night. Door de toenemende vraag van het dagelijkse genre heeft Blue Circle besloten de focus hierop te vergroten. 

Met het oog op deze strategische koers is Carlo van Lienden (36) met ingang van 1 maart jl. aangesteld als Director of Daily’s. Van Lienden wordt verantwoordelijk voor alle dagelijkse programma’s die Blue Circle nu en in de toekomst ontwikkelt en produceert, en tevens voor alle daaruit voortvloeiende initiatieven.  

Van 2007 tot 2013 was Van Lienden bij Blue Circle Hoofdredacteur van RTL Boulevard. In de periode daarna zette hij RTL Late Night op en gaf de afgelopen 2,5 jaar eveneens als hoofdredacteur leiding aan de talkshow-redactie. In zijn nieuwe rol zal Van Lienden eindverantwoordelijk zijn voor zowel RTL Late Night als RTL Boulevard.

Georgette Schlick, CEO van Blue Circle: 'Als tv-producent van onder meer de twee dagelijkse programma’s RTL Boulevard en RTL Late Night krijgt Blue Circle regelmatig de vraag nieuwe dagelijkse programma’s te ontwikkelen. Door de fragmentatie van de advertentiemarkt, de toename aan distributieplatformen en een extreem grote behoefte aan innovatieve content ligt daar voor ons een groeimarkt die wij met onze jarenlange ervaring op het gebied van het ontwikkelen en produceren van dagelijkse programma’s niet mogen en willen laten liggen. Carlo van Lienden heeft binnen Blue Circle zowel bij RTL Boulevard als bij RTL Late Night bewezen een groot talent te hebben voor de ontwikkeling en inhoudelijke aansturing van dagelijkse programma’s. Zijn benoeming is dan ook niet meer dan logisch. Ik verheug mij enorm op hetgeen hij in deze nieuwe rol zal gaan bewerkstelligen.'

Carlo van Lienden: 'In een snel veranderende televisiewereld ben ik blij dat Blue Circle de focus op het dagelijkse genre vergroot. Met de presentatoren en talenten die dagelijks onze programma’s vertegenwoordigen maar zeker ook met het talent op onze redacties heb ik er een rotsvast vertrouwen in dat wij tot mooie dingen in staat zijn. Ik zou zeggen: niet lullen maar poetsen.'

Blue Circle is de Nederlandse dochteronderneming van ’s werelds grootste televisieproducent FremantleMedia en produceert onder meer succesvolle televisieprogramma’s als: Boer Zoekt Vrouw, RTL Late Night, RTL Boulevard, Holland’s Got Talent, Professor Nicolai & Dr. Beckand, Een Dubbeltje Op Zijn Kant, Heel Holland Bakt en Help, Mijn Man Is Klusser! 

Redactie Media

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 20 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

 • MarketingTribune.nl/media houdt je dagelijks op de hoogte van het laatste medianieuws, met actualiteiten, trends, achtergronden en opinies over zowel de mediakanalen zelf als de strategieën om als marketeer meer bereik te genereren.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken