Heineken Experience introduceert Brew You Ride

Heineken Experience introduceert Brew You Ride
  • Online
  • 12 feb 2018 @ 09:42
  • Link
  • Redactie Online
    Redactie Online

    Redactie
    MarketingTribune
  • InnovatieInteractie

Heineken Experience introduceert in Amsterdam de Brew You Ride. Deze audiovisuele reis is een ervaring in vijf stappen; het voelt als een reis met vrienden, van het brouw- en bottelproces van Heineken tot aan het wereldwijd genieten van een biertje met je vrienden.

De 'Brew You Ride' - ontwikkeld door bureau NorthernLight - leidt bezoekers door een reeks grootschalige multimedia-installaties verdeeld over 5 ruimtes die gezamenlijk 500 vierkante meter beslaan: de Waiting Room (indrukwekkende infographics tonen bezoekers het verleden, heden en de toekomst van Heineken), de Kettle Room (ervaar het brouwproces via een enorme plafondprojectie), de Bottle Room (ervaar het bottelproces door immense 360-graden-projecties, bewegende platforms en LED in plafond en vloeren), de Couch Room (door middel van projectie mapping op en rondom bezoekers maken bezoekers een virtuele wereldreis) en de Bar (waar je je eerste 'real taste of Heineken' krijgt).
Soundscapes verbinden de vijf ruimtes met elkaar. Tijdens de hele ervaring wordt gebruik gemaakt van surround projectie, projectie mapping en surround sound. In previews hebben bezoekers de attractie beschreven als een 'ruimtelijke augmented reality-ervaring'.
 

Een belangrijk doel van de ervaring was om de nieuwste innovaties in ruimtelijke storytelling toe te voegen aan de Heineken Experience en om een spectaculaire nieuwe attractie in het hart van de Heineken Experience te creëren. Met bijna 1 miljoen bezoekers per jaar was Heineken op zoek naar manieren om de capaciteit te vergroten, een vloeiendere bezoekersstroom te creëren en wachttijden te verkorten.

 De 'Brew You Ride' is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het personeel en management van de Heineken Experience. NorthernLight werkte ook nauw samen met het Berlijnse bureau TAMSCHICK MEDIA + SPACE (verantwoordelijk voor de productie van de media-omgeving), Heijmerink Wagemakers Vormgeversatelier (verantwoordelijk voor de technische ontwikkeling, productie en installatie binnenshuis) en Beam Systems (verantwoordelijk voor de AV-hardware).

 De nieuwe 'Brew You Ride' is sinds 22 januari 2018 open voor bezoekers. 

Redactie Online

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

  • MarketingTribune.nl/online bericht over de actuele stand van zaken over het online in contact komen met en verleiden van de klant, met specifieke aandacht voor onder meer e-commerce, online advertising en social media.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken