Hazes bij Kruidvat verrassend, maar ook verstandig?

Hazes bij Kruidvat verrassend, maar ook verstandig?
  • Bureaus
  • 1 jun 2021 @ 16:53
  • Link
  • Ryan Baij
    Ryan Baij

    Allround Redacteur
    BBP Media
  • Activatie

André Hazes jr. is het boegbeeld voor de EK campagne van Kruidvat. Op de socials is de kritiek echter niet van de lucht. De reacties variëren van ‘misselijk ventje’, gericht op de ster zelf tot ‘ik ga wel naar Etos’, de grote concurrent.

Na alle relatieperikelen, het wisselen van vriendinnen en de hele mediastorm rond Dreetje Hazes, lijkt de keuze voor hem als boegbeeld een gewaagde voor Kruidvat. Angela de Jong noemde Nederland in haar column al Hazes-moe en bij het Streamers-concert werd er een officieel statement uitgebracht door de organisatie dat ze hem niet gaan cancelen. Toch staat Kruidvat nog achter de keuze: ‘Met Lies hebben we een sterk boegbeeld neergezet. In deze campagne steekt zij de draak met de oranjegekte, maar als zij André Hazes bij Kruidvat tegenkomt, gaat ze overstag. Deze knipoog in onze campagne maakt het een toegankelijk en luchtig verhaal’, aldus Brenda Smith, CMO van Kruidvat.

Klanten reageren enthousiast op de ketting, het EK- nummer wordt al volop gedownload, we gaan er met iedereen een feestje van maken

Er is dan ook geen enkele intentie om de campagne na de kritiek stop te zetten. ‘Klanten reageren enthousiast op de ketting, het EK- nummer wordt al volop gedownload, we gaan er met iedereen een feestje van maken’, aldus Smith. Ook past Hazes volgens haar precies bij het gevoel dat Kruidvat wil uitstralen: ‘We zijn op zoek gegaan naar een verrassende manier om het EK aan Kruidvat te verbinden. De oranje naamketting als gadget in combinatie met het Oranje lied van André Hazes is een aansprekende manier om in de stemming te komen. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat wij er samen met André een echt oranjefeest van kunnen maken.’

Alle negatieve reacties op social media lijkt de retailer ook niet van zijn stuk te brengen

Smith zegt daarover: ‘Je ziet op social media dat voor en tegenstanders elkaar corrigeren. Er is 'rumour around the brand'. Ik denk dat uiteindelijk de campagne, onze EK gadget en het lied precies het juiste gevoel oproept bij iedereen om er samen een geweldig EK-feest van te maken’.

Het klapstuk van de campagne komt op 10 juni als André Hazes de gastheer is van een feestje waarvan iedereen in zijn eigen woonkamer kan meegenieten. Het feestje dat waarschijnlijk aan kimmii_180, depulso92, of jacquelinedegraaff1 en een behoorlijk aantal andere instagrammers voorbij gaat, maar als het aan Kruidvat ligt een hele hoop kijkers, met ketting, trekt.

Ryan Baij

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
  • ✔ Korting tot wel €100,- op events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert


  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken