'Over je werk nadenken, stopt niet bij de Belgische grens'

'Over je werk nadenken, stopt niet bij de Belgische grens'
  • Bureaus
  • 27 aug 2025 @ 08:00
  • Link
  • Nanny Kuilboer
    Nanny Kuilboer

    Redacteur
    BBP Media - MarketingTribune
  • Geen tag

Wilmar Versprille is creatief directeur bij Food Cabinet. Als amateur desembakker en copywriter zit hij dus helemaal op zijn plek bij dit bureau voor alles wat met goed, eerlijk en lekker eten te maken heeft. Voor ‘De zomer van…’ reageert hij op een aantal smakelijke vragen.

Stel je even voor…
Hallo, ik ben Wilmar Versprille, Sinds een paar maanden ben ik creatief directeur bij Food Cabinet. Heel tof, want in deze functie komt eigenlijk alles samen waar ik de afgelopen vijtien jaar lol uit heb gehaald. Creatief werk maken dat aanzet tot verandering, voor opdrachtgevers die echt iets toevoegen, en een onderwerp waar ik me mee verbonden voel. Geen ‘niche’ is namelijk zo veelzijdig als eten. Het heeft iets lichts, alledaags en fijns, maar ook hele donkere en pijnlijke kanten. Een palet aan emoties waar ik als creatief graag m’n tanden in zet. Dat was trouwens meteen de laatste voedselgerelateerde woordgrap 😉

Wat zijn je plannen voor zomer 2025 en neem je je laptop mee?
Ik ben alweer een tijdje thuis van drie weken kriskras door Frankrijk. Dat was heerlijk. Mijn laptop neem ik eigenlijk nooit mee. Wel altijd een rood schrijfboekje plus pen. Dan kan ik tussen het croissants bestellen, naar het zwembad lopen en splinters uit mijn dochters voeten halen door toch soms een gedachte opschrijven. We zijn bij Food Cabinet druk met het neerzetten van een nieuw team, een nieuwe belofte en een nieuwe identiteit. Daarover nadenken stopt niet bij de Belgische grens. Maar eerlijk, ik probeer zo’n vakantie eigenlijk zo weinig mogelijk actief met werk bezig te zijn. Niet alleen omdat dat wel zo relaxed is voor mijn gezin, maar ik heb ook ontdekt dat gedachten die spontaan opkomen vaak veel waardevoller zijn dan wanneer je er gedwongen over nadenkt.

Wat is het gekste verzoek dat je ooit hebt gekregen van een klant voor een zomercampagne?
Geen gek verzoek, wel bijzonder. Wij helpen het merk Holie’s met hun PR en, zoals het wel vaker geldt voor PR, dat is niet altijd goed te plannen. Helemaal in de zomerperiode. Dus toen ze door koekjesmerk Lotus werden aangeklaagd voor de Sugar Score-campagne [in deze campagne vergeleek Holie’s het totale suikergehalte van de eigen ontbijt- en tussendoorproducten met die van diverse concurrenten, red.] was het ook bij ons alle hens aan dek. Vanaf vakantieadressen werd met de pers gebeld en gewerkt aan de beste manier om dit nieuws te brengen. Toen het duidelijk was dat de mannen van Holie’s de zaak gewonnen hadden, was het rennen om alles op tijd gereed te hebben. En dat lukte! Grote titels pakten het nieuws massaal op.


Hoe ziet de perfecte zomerdag en zomeroutfit eruit? Teenslippers en korte broek naar kantoor of niet?
Het kantoor van Food Cabinet zit midden in Amsterdam Oud-West. Een groot voordeel daarvan is dat alles dichtbij is wat een stad in de zomer zo fijn maakt. Terrasjes, blije mensen op straat, vers fruit en groente van de Ten Katemarkt. Een nadeel echter is dat ons pand meer een woonhuis is dan een strak, ge-airconditioned kantoor. Het kan dus op de heetste dagen van het jaar gezellig warm worden. Een korte broek en dun shirt is dan meer een must dan een modekeuze. Iedereen loopt er in de zomer daarom extra zomers bij. En ziet er overigens fan-tas-tisch uit.

Welke Spotify Playlist staat op?
Onze nieuwe Art Director Joost Leek heeft zich meteen in zijn eerste week ontfermd over de muziek op kantoor. Hij maakte een aantal playlists die vol staan met food-referenties. Denk aan C.R.E.A.M van Wu-Tang en Bitterzoet van Eefje de Visser. Je kunt ze, netjes ingedeeld in de lijsten ‘Comfort food cabinet’, ‘Street food cabinet’ en ‘Fusion food cabinet’, vinden op Spotify.

Wat is je geheime truc om je team in de zomer gemotiveerd te houden?
De keuken is het hart van ons kantoor en we hebben een team dat bovengemiddeld lekker kan koken. Goed eten, gemaakt door lieve mensen, is volgens mij echt de beste manier om als club je spirits hoog te houden. Wekelijks staat er daarom iemand van ons achter de pannen voor de lunch. Zo eet je de ene dag een goede traybake met yoghurtdip en Libanees platbrood en de andere geblakerde aubergine met misoboter. Zelf kook ik ook graag, maar ik maak misschien nog wel liever plaats voor onze eigen chef de cuisine Samuel Levie. Daar kan geen kantine tegenop.

Wat staat er op de planning voor het najaar?
Naast het neerzetten van het new and improved Food Cabinet, komen er een aantal leuke dingen aan. Zo kunnen we binnenkort werk delen dat we maakten tegen online kindermarketing voor ongezonde voeding en zijn we druk bezig met een project dat gezond eten uit een natuurlijk systeem weer gewoon maakt. Ook leggen we nu de laatste hand aan een stuk servies dat Nederlanders helpt minder zout te eten. Het klinkt misschien gek, maar ik heb eigenlijk best wel zin in de herfst.

Nanny Kuilboer

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Laatste reacties

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events


  • MarketingTribune.nl/bureaus biedt nieuws, achtergronden en analyses over alle actuele ontwikkelingen binnen het reclamevak en de media (off- en online) die daarin worden ontwikkeld.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken