[boxtoernooi] De keuken van de Zuiderzee in een dinerbox

  • Food-en-retail
  • 20 aug 2020 @ 08:45
  • Link
  • Peter van Woensel Kooy
    Peter van Woensel Kooy

    senior redacteur, merk-expert
    MarketingTribune
  • FoodMarketing

Bij de Vis à Vis theatervoorstelling ROBOT (foto) op het Almeerderstrand t/m 27 september 2020 kan het bijpassende diner niet via een buffet aangeboden worden. Daarom heeft de cateraar, Zoë Verloop, een box ontwikkeld, voor de gelegenheid 'ROBOX' gedoopt, gevuld met producten uit de Flevopolder.

Het Almeerderstrand is tot en met zondag 27 september 2020 weer de plek waar de openlucht theatervoorstelling ROBOT van Vis à Vis wordt opgevoerd. Voor het derde jaar neemt Zoë Verloop (56) van Kookstudio De Laurier de catering voor haar rekening. In plaats van het gebruikelijke buffet ontvangen de gasten dit jaar een box, voor de gelegenheid omgedoopt tot ROBOX, gevuld met voornamelijk producten uit Flevoland. Daarmee introduceert De Laurier ‘De keuken van de Zuiderzee’. Voor het diner bij de voorstelling ROBOT kookt het team van kookstudio De Laurier, elke dag ‘De keuken van de Zuiderzee’ met verse variërende producten van lokale leveranciers. Op het menu staat rundvlees, gevogelte, vegetarisch, gluten- en lactosevrij of plantaardig.

Energie neutraal restaurant
Er is een speciaal menu voor kinderen tot 12 jaar (€12) en ook voor de jongeren (13 tot 18 jaar) wordt iets speciaals gekookt (€15). Het 5-gangen menu in een box (€19) dient van tevoren besteld te worden en kan voor of na de voorstelling op het ruim opgezette terrein opgehaald en - gegeten worden. Bij minder mooi weer is er het sfeervolle en energie neutrale restaurant De Rode Haring, ingericht door de decorbouwers van Vis à Vis. Lokale producten Lang voordat ‘lokaal’, ‘bewust’ en ‘duurzaam’ mainstream werden, werkte Verloop in haar onderneming al op die manier. Ruim 30 geleden richtte zij in Amsterdam De Laurier op. Ook voor deze editie zocht de cateraar lokale leveranciers. Zo komt het rundvlees voor de stoof van Hoeve Vredeveld en de boerderijkip van Polderkip. Gerechten worden op smaak gebracht met 'rommelkruid', een mengsel van kruiden en specerijen van de restanten die achterbleven in specerijzakken gebruikt in de VOC-handel. De box zelf is biologisch afbreekbaar en daarmee composteerbaar.
(PvWK)


Over De Laurier
'Zoë Verloop (foto) startte in de Amsterdamse Jordaan De Laurier, een kookschool annex bedrijf voor catering op locatie bij oa backstage festivals, tv- en theaterproducties en zij had haar eigen foodtruck. Als pionier op het vlak van duurzaamheid koopt zij sinds decennia in bij lokale producenten. Zo is het altijd duidelijk waar de verse ingrediënten voor haar menu’s vandaan komen. Bovendien gebeurt het koken zelf zo milieubewust en energiezuinig als mogelijk. De Laurier is er groot mee geworden.' Meer info: www.delaurier.nl



Impressie van het foodterrein en de originele box bij ROBOT









 

check hier ons complete dossier 'Boxtoernooi' over foodboxen

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

  • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
  • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

  • ✔ Elke maand MarketingTribune thuis op de mat
  • ✔ Maar liefst €100,- korting op alle MarketingTribune events

MarketingTribune | Vacatures

Dé plek voor een nieuwe stap in je carrière! Ontvang nieuwe relevante vacatures direct in je inbox:

 

Job Alert

MarketingTribune Events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

  • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
  • MarketingTribune: meer over marketing en merken