Rogier de Bruin nieuwe ECD van ACE

Rogier de Bruin nieuwe ECD van ACE
 • Food-en-retail
 • 27 jan 2023 @ 14:29
 • Link
 • Peter van Woensel Kooy
  Peter van Woensel Kooy

  senior redacteur, merk-expert
  MarketingTribune
 • PersonaliaCommunicatie

Rogier de Bruin is de nieuwe ECD van ACE. De oprichter van bureau Herc gaat met zijn uitgesproken visie de creatieve koers van ACE uitbouwen. Herc is sinds 2021 onderdeel van het ACE netwerk.

'Wat me enorm aantrekt in ACE is de samenkomst van culture & tech. Dat zijn de grote smaak- en impactmakers van de moderne wereld. In het bundelen van die krachten zit voor mij het nieuwe geluid. Bij ACE ga ik zowel samenwerken met een huis vol specialisten, als bouwen aan een centrale voordeur voor grote merken die een geïntegreerde aanpak wensen', zegt Rogier de Bruin.

Meer dan tien jaar lang heeft De Bruin samen met Emilio de Haan, medeoprichter Herc, impactvol werk gemaakt voor onder andere KPN ‘Hiiii’, Tele2 ‘Niet omdat het moet, maar omdat het kan’, YoungCapital ‘Work’, G-Star ‘Uniform of the Free’ en Tony’s Chocolonely ‘Crazy about chocolate, serious about people’. Het bureau Herc heeft zich de afgelopen maanden versterkt met algemeen directeur Clare Pickens (voormalig Wieden & Kennedy) en een nieuw internationaal creatief team David Diankanguila en Dimitri Deneuville (voormalig 72&Sunny). Zij hebben de overstap van De Bruin naar ACE mede mogelijk gemaakt, en zullen doorgaan met de focus van Herc op internationale merken met een progressieve mindset.

Rogier IJzermans, CEO van ACE: 'De afgelopen twee jaar hebben we gebouwd aan een eigentijds netwerk van gespecialiseerde bureaus. Inmiddels werken onze bureaus naadloos samen, en kunnen we als ACE geïntegreerd naar buiten. We hebben al een sterke business en strategie tak staan, en Rogier de Bruin gaat nu invulling geven aan het creatieve hart van ACE. Ik ken mijn naamgenoot als een zeer vooruitstrevende creatief, met een extreem hoge kwaliteitsstandaard. Ben dus erg verheugd, dit wordt vuurwerk.'
(PvWK)

Over ACE
'ACE is een modern netwerk, met twaalf gespecialiseerde bureaus: Born05, Blauw Gras, Glasnost, Herc, Airborne, Fitzgerald, IM Lounge, Newborn, Label A, Off The Record, Amaru en Content Icons. ACE werkt voortdurend aan een geïntegreerd aanbod voor merken, die voorop willen blijven lopen in de snel veranderende wereld. Er werken zo’n 350 mensen, vanuit kantoren in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Merken als Unilever, Porsche, Samsung, Young Capital en Zalando, behoren tot het portfolio.'

(bron: ACE)

Peter van Woensel Kooy

Laatste reacties

Nieuwsbrief

 • Mis niets! Schrijf je nu in voor de gratis nieuwsbrief.
 • Inschrijven

Word abonnee en ontvang:

 • ✔ 16 keer per jaar MarketingTribune Magazine
 • ✔ Korting tot wel €100,- op events

Partners:

Brand Builders
ChannelUp
Young Perfect

 • MarketingTribune.nl/food-en-retail is het toonaangevende informatieplatform voor en over retail in Nederland. Nieuws, meningen, achtergronden, trends op het gebied van detailhandel en e-commerce? Geen professional in retail kan zonder.
 • MarketingTribune: meer over marketing en merken